Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Biz başkaları gibi ‘Türkiye isterse sıkıntıya girsin, isterse bir kardeş kavgası başlasın ama biz iktidar olalım’ diyemeyiz.” dedi.

SADİR DURMAZ ADANA’DA

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bazı ilçelerde gerçekleştirdiği projelerin açılışına ve temel atma törenlerine katılmak üzere Adana’ya gelen Sadir Durmaz, MHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Havaalanında karşılanarak İl Başkanı Sertan Duran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte il binasına gelen Durmaz, coşkuyla karşılandı. MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Durmaz’a “Hoş geldiniz” derken, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MHP HÜKÛMETE NEDEN DESTEK VERİYOR?

Bir süre partililerle sohbet eden Durmaz, Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Bu süreçte MHP’nin başta terörle mücadele olmak üzere bazı alanlarda hükûmete verdiği desteğin sığ değerlendirmelere konu olduğunu hatırlatan Durmaz, bu desteğin Türkiye’nin bekası için verildiğini söyledi.

MHP’NİN  ÖZNESİNDE VATAN-MİLLET VAR

Durmaz, “15 Temmuzla birlikte Türkiye ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye dört cephede birden; sadece darbeye teşebbüs eden FETÖ ve arkasındaki unsurlar değil aynı zamanda PKK’nın, DEAŞ’ın, başkaca bir takım unsurların içinde yer aldığı terör örgütlerinin saldırılarına muhatap kalmıştır. Suriye’deki durumu biliyorsunuz. Şimdi merkezi hükûmetle normalleşme sürecine girilse de, Irak’la yaşanan sorunlarımız vardı. Diğer taraftan, Türkiye siyasi ve ekonomik olarak değişik cephelerden baskı altında tutulmaya çalışılan bir dönemi yaşıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka sorunu ile karşı karşıya kaldığı bir zeminde ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesiyle davranan, siyasetin özüne, öznesine millet ve vatan sevgisini koymuş bir hareket, elbette, ‘Ben hükûmeti yıpratayım, isterse Türkiye bölünsün’ anlayışı ile hareket etmeyecekti, edemeyecekti. Türkiye’nin birliğine, dirliğine, bekasına sahip çıkacaktı. MHP’nin Sayın Genel Başkanının, MHP’nin genel merkezinin yaptığı tam da budur. Yani biz; başkaları gibi ‘Türkiye isterse sıkıntıya girsin, isterse bir kardeş kavgası başlasın ama biz iktidar olalım’ diyemeyiz.” şeklinde konuştu.


7 HAZİRAN SÜRECİNDEKİ KOALİSYON BASKISI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz şöyle devam etti:

“7 Hazirandan sonra bizi ısrarla PKK ile yan yana getirmeye çalışanların, PKK ile bir koalisyona zorlayanların, sonrasında, o koalisyonda yer almadık diye bizi suçlayanların şimdi bizi, Türkiye’nin beka sorunu üzerinden hükümetle olan ilişkimizi ya da bu manada verdiğimiz desteği sorguluyor olmaları da ayrı bir garabettir. MHP, çok şükür Cenabı Allah’a, bu ülkenin birliği dirliği neyi gerektiriyorsa, bin yıllık kardeşlik hukukunu yaşatmak için ne gerekiyorsa elbette onu yapmaya devam edecektir. Çünkü bizim nihai amacımız bu ülkeyi, bu milleti bir ve bütün olarak yaşatmaktır. Bir Türk milliyetçisi bundan farklı düşünemez. Dün ne söylediysek bugün haklı çıkmış Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde emin adımlarla Türkiye’yi selamete çıkarmak gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teşkilatlarımızın da aynı anlayışla çalıştıklarını görmek bizi mutlu ediyor. Keza belediyelerimizin yerel yönetimlerde MHP’nin üretken belediyecilik anlayışına uygun olarak görev aldıkları her yerde şehrin sosyo-ekonomik, kültürel gelişimine katkı yapacak projeler ürettiklerini görmek de yine bizleri mutlu ediyor.”