Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Gemiyi güvenli bir limana yanaştırma mücadelesinde yüklendiğimiz sorumluluktan, içeride hazımsız olanlar, dışarıda ise rahatsız olanlar var” dedi.

ATATÜRK, TÜRKEŞ VE ŞEHİTLERE DUA
Yusuf Baş’ın ev sahipliği yaptığı mevlit programı il başkanlık binasında icra edildi. Yoğun ilgi gösterilen mevlitte aşrı şerif okundu; Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, MHP’nin Kurucu Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, dava arkadaşları ve tüm şehitler için dualar yapıldı.

MHP’NİN EN ÖNEMLİ FARKI…
Mevlit öncesinde konuşan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Atatürk’ün cumhuriyete temel yaptığını belirttiği Türk milliyetçiliği felsefesinin ilk kez Başbuğ Türkeş’le MHP tarafından siyasi bir organizasyona dönüştürüldüğünü ve yaşatıldığını kaydetti. MHP’nin 48 yıllık tarihinde sıradan, günlük politika yapmadan 48 yıldır ‘önce ülkem ve milletim’ dediğini aktaran Baş “Milliyetçi Hareket’i diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik budur” ifadesini kullandı.  

‘EZAN’ DEDİK, ‘BAYRAK’ DEDİK, KURŞUN YEDİK
Baş, şöyle devam etti:
“48 yıl önce çıkılan kutlu yolda, hiç vermedik mola. Aç kaldık, susuz kaldık, ama ülküsüz kalmadık. Ne varlığa sevindik, ne yokluğa yerindik; hep vatan aşkıyla avunduk. ‘Allah’ dedik, ‘ezan’ dedik, ‘bayrak’ dedik; kurşun yedik. Zindanlarda süründük, ilden ile sürüldük ama asla ihanete yüz sürmedik. ‘Devlet bizim, millet bizim’ dedik. O yüzden bazen kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik. ‘Ruhi Kılıçkıran’la, bayraklaştık, ‘Mustafa Pehlivanoğlu’ olduk, idam sehpalarına koştuk. Beş bin şehit verdik ama asla davamızdan taviz vermedik.”

İŞTE TÜRKİYE’NİN DURUMU…
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bugün yüklendiğimiz sorumluluk, dünden daha kolay değildir” diyen Yusuf Baş, “Ülke ve millet olarak büyük bir badirenin içinden geçiyoruz. Fırtına şiddetli. Deniz dalgalı. Trafik yoğun. Hava sisli ve bulutlu. Görüş mesafesi kısa. Dışarıda sırtlan sürüsü fırsat kolluyor. İçeride fareler gemide delik açıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Rota güvenliği tehlikede. Küçük hataların büyük hasarlar verdiği zaman dilimindeyiz. Türkiye’nin durumu maalesef bu.” şeklindeki tespitini paylaştı.

BU SÜREÇTE MHP’NİN YÜKLENDİĞİ SORUMLULUK
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “İşte, Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi, bu ahval ve şerait içinde, inisiyatif almış, elini değil, gövdesini taşı altına koymuştur. Gemiyi güvenli bir limana yanaştırma mücadelesinde yüklendiğimiz sorumluluktan, içeride hazımsız olanlar, dışarıda ise rahatsız olanlar var. Kuşkunuz olmasın; önümüzdeki süreç, onları daha çok rahatsız edecektir. Biz Türk milliyetçileri, Ülkücüler olarak gözümüz, kulağımız liderimizde. Gönlümüzde Turan ülküsü, dilimizde sonsuzluk türküsü. O, yürü derse yürürüz, koş derse koşarız. Tek ses, tek yürek olmaktan başka çaremiz yok. Çünkü; bu milletin de bizden başka çaresi yok” dedi.

Yoğun ilgi gösterilen mevlit programı, İl Başkanı Yusuf Baş’ın lokma tatlı ikramıyla sona erdi.