CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi, hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. İki taraftan il divan kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Adana’nın başta ekonomi ve işsizlik olmak üzere birçok alanda yaşadığı sıkıntılar, sohbet konusu edildi.

SERTAN DURAN: HER ZAMAN BİR ARAYA GELİRİZ

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, söz konusu sorunların çözümü için siyasi kurumların, mülki ve idari amirlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gereğini yineledi. Duran “Nasıl ki ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyebiliyorsak, MHP’li, CHP’li, AKP’li olarak bir araya gelebiliyorsak; Adana için de aynı şeyi düşünüyoruz. Adanalıyız. Adana sevdalısıyız. Adana hepimizin. Hiç kimsenin ‘Şurası MHP’li belediyenin, burası CHP’li belediyenin, şuradan DSİ sorumlu, oraya gitmem’ deme şansı yok. Orada bir hizmet yapılacaksa yapılmalı. Kimin yaptığı değil, o hizmetin yapılması önemli. İş birliği ve ortak çaba şart. Biz her zaman bir aya geliriz.” şeklinde konuştu.

AYHAN BARUT: ADANA İÇİN HER ZAMAN VARIZ

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da, “Düşüncelerinize katılıyorum. Adana özellikle kamu yatırımlarında gerekli yatırımları almamış bir il. Ege’de, Karadeniz’de birçok yerde olan lobi gereksinimi Adana’da oluşturulmamış. Adana kamu yatırımlarından yeterince pay almadığı gibi elindeki TRT’sinden, bölge mahkemelerine, karayollarından, meteorolojiye varıncaya kadar Adana’da var olan kurumlar hep ya Mersin’e kaydırılmış veya Gaziantep’e. Son olarak havaalanı buna eklendi. Söyledikleriniz çok önemli. En azından bu dönemde bir birliktelik sağlamak lazım. Siyasi olarak sizlere, bizlere, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize çok önemli grevler düşüyor. Netice itibarıyla ortak paydamız olan Adana için her zaman varız” diye konuştu.