MHP Adana İl Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili çok yoğun bir program yürütüyor. Adana’da ‘evet’ sonucunu en güçlü şekilde ortaya çıkarmayı amaçlayan çalışmalarda, bir taraftan çeşitli tanıtım imkanları kullanılırken diğer taraftan vatandaşlara yönelik toplantılar ve ziyaretler yapılıyor. İl Başkanlığı kentin değişik yerlerinde 200 adet görsel tasarımla, giydirilmiş 1 otobüs, 10 minibüsle sesli anonslarla “Evet” mesajı veriyor. Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da saha çalışmalarında etkin olarak yer alıyorlar.

KARAİSALI’DA ‘EVET’ ÇIKARMASI

İl merkezindeki çalışmalar il dışındaki ilçelerde de devam ediyor. Bu kapsamda Karaisalı’da önce ilçe başkanlığında partililer için bir sunum yapıldı. Ardından MHP heyeti, vatandaşlara ‘Neden evet’ demek gerektiğini anlattı. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Ahmet Sezai Yılmaz, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan esnaf gezisi yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği çalışmada, “Ülkemizin, milletimizin bekası için 16 Nisan’da evet demeliyiz” vurgusuna yer verildi. Referandumda ortaya konacak tercihin önemi üzerinde durulan ziyaretlerde, MHP heyeti ilgiden hoşnut oldu.

YUSUF BAŞ’TAN ‘HUKUK’ VURGUSU

Türkiye’nin 2007’de yapılan referandumda cumhurbaşkanını halkın seçmesine karar verdiğini, 2014’te gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde ise ‘Partili cumhurbaşkanı adaylarının’ halktan oy istediğini hatırlatan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Cumhurbaşkanlığı sistemini fiilen değiştiren Türkiye, bu durumu hukuk ile de uyumlu hale getirmek zorundaydı. Bir apartmanın bile yönetimi hukuk içinde icra edilirken koskoca bir ülkenin yönetim sistemi hukuk dışında tutulamaz. Bu durum çok ciddi sıkıntılar doğurur. O yüzden devletimizin, milletimizin bekası için evet diyoruz” dedi.

DEVLET BAHÇELİ, HAKARETİ DEĞİL DUAYI HAK ETMEKTEDİR

Yönetim sistemindeki değişikliğe ilişkin zorunluluğu ve olası ciddi riski ilk fark edenin Genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu belirten Baş, “Bu yüzden MHP, kendisinin başlattığı sürecin en önemli aktörü konumunda. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; Genel Başkanımıza, partimize olmadık ağır suçlamalar yöneltenler yarın utanacak ve eminiz ki, dua edeceklerdir. Tarihin altın harflerle yazacağı bu milli hassasiyet ve milli duruş; öfkeyi, hakareti değil, duayı hak etmektedir.” ifadesini kullandı.

BABACAN DURAK UNUTULMADI

Karaisalı eski Belediye Başkanı Babacan Durak’ı evinde ziyaret eden MHP heyeti, eski Salbaş beldesinde de çalışmalarını sürdürdü.