MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Kim kimin arkasında bizi ilgilendirmez. MHP şerefli bir mücadelenin hareketidir. 48 yıllık tarihimizde hep kendi doğrularımızı savunduk, sadece Türk milletiyle birlikte olduk” mesajı verdi.

İLK KONGRE YÜREĞİR’DE BAŞLADI
MHP Adana’da ilk ilçe kongresini Yüreğir’de gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda yapılan kongre, Çanakkale Şehitlerine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Kuran tilaveti ile devam etti. Divan Başkanlığını MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın yaptığı kongrede, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, ilçe başkanları, belediye başkanları, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, meclis üyeleri, eski il başkanlarından Salih Gökçe, Mustafa İzgioğlu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda partili hazır bulundu.

VARLI’DAN ‘SAYGI’ VURGUSU
MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde yaşanan birçok konuya temas etti. Referandumda herkesin kendi hür iradesi ile tercihini yapacağını belirten Varlı, bu konuda özellikle partililerin birbirine saygılı olması gerektiğini anlattı. Varlı “Sayın Genel Başkanımız da ‘Evet veren kadar, hayır diyen de bu ülkenin şerefli insanıdır’ diyor. Ben evet vereceğim. Bir başka arkadaşım hayır oyu verebilir. Benim ona saygı duymam lazım ama hayır diyen arkadaşımın da evet oyu veren arkadaşımıza saygı duymazı lazım.” ifadesini kullandı.

“KLAVYE KAHRAMANLARI VAR’
Sosyal medyada ölçüsüz paylaşımlara dikkat çeken Varlı “Özellikle sosyal medyada haddi aşıyorlar. Bunların içinde partilimiz olan da, partilimiz gibi görünen fitneciler de var. İlçe başkanını, milletvekillerini eleştiriyor, il başkanı, büyükşehir belediye başkanını ve hatta utanmadan genel başkanımızı eleştiriyor. Sen kimsin. Genel başkanımız, hangimizden daha az ülkücü arkadaşlar. Hayatını bu davaya vakfetmiş bir insan. Herkes sorumluluk içinde davranmalı. O klavye kahramanlarının paylaşımlarına yorum yapmayın. Allah nasip ederse

16 Nisan’da bu referandum bitecek. Evet veya hayır çıkacak ama ülkücü hareket Türk milleti var olduğu müddetçe var olacak. Sonuç ne çıkarsa çıksın, milletimizin vereceği karara saygılıyız. Dün MHP yüzde 1, yüzde 3, yüzde 7, yüzde 18 oy aldığında da Türk milletinin vermiş olduğu karara saygı göstermiştir. Demokrasiye, milli iradeye olan saygının gereğidir bu” dedi.

AKP VE CHP’YE SESLENDİ
AKP ve CHP’nin hemen her seçim döneminde yaptığı yanlışı da gündeme getiren Muharrem Varlı, “2007’de Meclis’te 367 garabetine izin vermediğimizde CHP bizi AKP’nin arkasında olmakla suçladı. 2010’daki referandumda ise ‘Hayır’ dediğimiz için bu sefer AKP bizi CHP’nin arkasında olmakla suçladı. Şimdi de bizi Hükümete destek vermekle suçluyorlar. Kim kimin arkasında bizi ilgilendirmez. Biz devletin yanındayız. MHP şerefli bir mücadelenin hareketidir. 48 yıllık tarihimizde hep kendi doğrularımızı savunduk, sadece Türk milletiyle birlikte olduk. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesinden taviz vermeden aynı yolda yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.

YUSUF BAŞ, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLEDİ
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, Çanakkale Şehitlerini rahmetle anarak başladığı kısa konuşmasında, yapılan kongrenin birlik ve beraberliğin artarak devam etmesine ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut İlçe Başkanı Yıldıray Şener’in tekrar aday olduğu kongrede tek liste çıkarıldı.