Bu kapsamda MHP Sarıçam İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Sarıçam’da yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla dev bir etkinliğe imza atıldı. MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, il divan heyeti, İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, ilçe kadın kolları temsilcilerinin de hazır bulunduğu anma etkinliğinde bütün şehitlerin ve ebediyete intikal etmiş bütün gazilerin ruhları dualarla şad edildi.

İZGİOĞLU’NUN MESAJI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan, Kur-an tilavetiyle devam eden etkinlikte önemli mesajlar da verildi. İl Başkanı İzgioğlu Çanakkale Savaşı’nın Dünyada eşi benzeri olmayan bir savaş olarak tarihe geçtiğini vurguladı. İzgioğlu “13-14 yaşlarındaki çocukların dahi kahramanlaştığı destanlaşan bu savaşta ortak ülkümüz Türk-İslam sancağının yere düşürülmemesiydi ve başarıldı. Türk-İslam dünyasına karşı aynı saldırıların devam ettiği günümüzde ne acıdır ki Türk milliyetçilerinden başka omurgalı ve diri duran başka kimse kalmadı. O yüzden birliğimizi koruyarak harici düşmanlara ve dahildeki hainlere karşı mücadele edeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

METANET ÇULHAOĞLU

MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu ise, Türkiye’nin en tehlikeli günlerin arifesinde olduğunu anlattı. Çulhaoğlu, bu vahim durumu “AKP Hükümeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi yerine İmralı’daki cani ile anayasa yapmaya çalışıyor” sözleriyle ifade etti.

SEYFETTİN YILMAZ

Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, “Şanlı ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’nda vatan, millet, bayrak, din gibi kutsallar uğruna canlarını verdiler. Bugün de ülkemiz, bölünmesi için içeriden ve dışarıdan alçakça saldırılara maruz kalıyor. Dolayısıyla bizlerin de ecdadımıza layık olabilecek bir mücadele ruhunu yaşamamız lazımdır” dedi.

MEHMET ÖZCAN’A TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından tarih araştırmacısı Yusuf  Delikoca, yaklaşık bir saat boyunca etkili bir görsel sunumla Çanakkale Savaşı’nı anlatmaya çalıştı. Delikoca büyük alkış aldı. 3 saat süren anma etkinliği İl Genel Meclis Üyesi Salih Şen’in yaptırdığı dua ile sona erdi. Protokol ve katılımcılar, başarılı bir etkinliğe imza atan ev sahibi Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan’a ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Adalet Eke’ye teşekkür ettiler.