Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl 11. Olağan Kongresi, üç adayın yarışı ile bugün gerçekleştiriliyor. Mevcut İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Aladağ eski Belediye Başkanı Yusuf Baş ve Adana Oiş Hekimleri Odası eski Başkanı Hasan Yaman’ın aday oldukları il kongresi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Divan Başkanlığında yapılıyor.
46 YIL SONRA AYNI TARİHTE AYNI YERDE

Kongre, MHP’nin ilk resmi temelinin atıldığı, ambleminin belirlendiği 8-9 Şubat 1969 kurultayının yapıldığı aynı yerde gerçekleştiriliyor. Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda icra edilen kongre yoğun bir katılıma sahne olurken, katılımcıların heyecan ve coşkusu dikkat çekti. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan kongrede, ayrıca MHP MYK Üyeleri Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular da hazır bulundu.
SEMİH YALÇIN, AKP İKTİDARINA YÜKLENDİ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın iktidara yüklendi. Yalçın “Öyle bir gündem ki 13 yıl sonrasında Türkiye Cumhuriyeti devleti çok farklı bir noktaya getirilmiştir.

13 yıldır ülkeyi idare eden zihniyet, maalesef çok farklı mahfillere hizmet etmektedir. 12 yılın sonunda bu hizmet edişi, kimlerden emir alındığı meselesini hep birlikte ibretle takip etmekteyiz. Maalesef dönemin Başbakanının kaçak saraya çıkmasıyla birlikte ülkede bir başkalaşma hız kazanmış, farklı bir ülke meydana getirme noktasında değişik çevreler gerek içeride, gerekse dışarıda ciddi mesafeler almıştır. Bugün Türkiye’nin geldiği yer maalesef uçurumun kenarıdır. 7 haziran seçimleri ülkemizin gidişatıyla ilgili kader seçimi haline gelmiştir. Çünkü; uçurumun kenarında olmak, gerek sözde çözüm süreciyle gerekse 17-25 Aralık yolsuzluk süreciyle, daha da önemlisi yolsuzluklardan şikayet ederek iktidara gelen iktidarın, yoksullukları en üst seviyeye çıkarmasıyla ülkemiz bir çıkmazın içerisine girmiştir. İşte bunun çaresi, bu düzenden, bu yanlışlardan, bölünmüşlüklerden, bu sapınmışlıktan kurtulmanın yolu, yegane çaresi 7 Haziran seçimleridir. MHP bu nedenle 7 Haziran seçimlerine çok farklı bir anlam yüklemektedir. 7 Haziran seçimleri ülkemizin geleceğiyle alakalı ve geleceğiyle bölünüp bölünmemenin yaşanacağı bir karar anı olacaktır.”
CUMHURBAŞKANI ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR

Yalçın şöyle devam etti:
“Sayın Cumhurbaşkanının artık devlet düzenini ve rejimini de değiştirmek suretiyle kaçak sarayda bir kral olarak yaşamaya çalışması, bunun için seçim kampanyası başlatması anayasal bir suçtur. Milliyetçi Hareket Partisi bu yanlışlara cevap vermek üzere  bugünden itibaren dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ensesinde olacaktır. Sizin evladınız, Adana’nın evladı bugün itibarıyla Kırşehir’de başlattığı ‘Nefesimiz ensenizde olacaktır’ temasıyla yaptığı mitinglerle mevcut Cumhurbaşkanını iş ve işlemlerini, yalanlarını halka anlatacak, O’nun gittiği yere gidip Cumhurbaşkanının ne yapmak istediğini anlatmak suretiyle halkı ikna edecektir. MHP, üzerine düşeni yapmaktadır. Gerçek muhalefet biziz. Ama 7 Hazirandan sonra 46 yıllık bahtsızlığımızı sona erdirmek suretiyle artık iktidar olmak istiyoruz. İktidar olmak hususunda hareketin kadrosu hazırdır. Hareketin lideri iktidara hazırdır. Bu hareketin mensupları olarak 46 yıllık özlemle sizler de hazırsınız.”
İZGİOĞLU: BİRLİKTE BAŞARDIK

İl Başkanlığına yeniden aday olan Mustafa İzioğlu da, delegasyona hitaben yaptığı konuşmasında, hayatı boyunca milliyetçi-ülkücü camianın içinde yer aldığını, çizgisinde hiç kırıklık olmadığını ifade etti. İzgioğlu, 2014 seçimlerindeki başarıya da atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Adaylarımız kesinleştikten sonra adeta bir yumruk gibi adaylarımız ve mensuplarımızla bütünleşerek Adana teşkilatları olarak bire bir vatandaşlarımızın gönlüne girmeyi başardık. Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi alnımızı teri ve akı ile hep birlikte kazanarak adeta milli doktrinimiz 9 Işığın meşalesini yakmak suretiyle bütün Türkiye’ye örnek olduk. Bütün bunları elbette birlikte başardık. Seçilen dava arkadaşlarımızı koruyup, onların sayısını çoğaltarak Adana’mızı ve Türkiye’mizi milliyetçi iradenin yönetmesini istiyorsak, bunun yolunun da teşkilatlarımızdan geçtiğini unutmamak gerekmektedir. Başarıyı, mevcut il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte yakaladığımızı asla inkar etmemeliyiz.”

Teşkilatlar ile belediyeler arasındaki uyumlu çalışmanın esas olduğunu vurgulayan Mustafa İzgioğlu “Teşkilat; teşkilat işlerini, belediye; belediye işlerini yapmalı ve seçimler kazanılsa da kaybedilse de teşkilatlarımızın hep var olacağı bilinmelidir. Ama şu da çok nettir ki, ülkücünün hakkını da sonuna kadar savunmak teşkilatın görevidir” diye konuştu. İzgioğlu, 30 mart seçimlerinde olduğu gibi 7 haziran seçimlerinde de partisini Adana’da birinci parti olması için elinden geleni yapacağına söz verdi ve delegelerden yeniden destek istedi.
BAŞ: YEREL DESTEK, GENEL DESTEĞE DÖNÜŞMEK ZORUNDADIR

Adaylardan Yusuf Baş ise, delegelere şu mesajı verdi:
“Milliyetçi Hareket Partisi Adana’da 2009 ve 2014 seçimlerinde Büyükşehir belediyesini elde ederek çok önemli ve stratejik bir kazanım elde etmiştir. Sayın Genel Başkanımızın siyasi konjönktürdeki isabetli, doğru aday tespitleri, adaylarımızın inancı ve ülküdaşlarımızın yoğun çabalarıyla Akdeniz kuşağında yakalanan bu yerel destek Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin başbakanlığı için bir genel desteğe dönüşmek zorundadır. İşte bu noktadan hareketle, mensuplar, teşkilatlar ve yerel yönetimlerden oluşan mekanizma, teşkilatın sevk ve idaresiyle, denetim ve koordinasyonuyla uyum tesis edilerek harekete geçirilmelidir. Her zaman ifade ettik, şimdi de bu kürsüden ifade ediyorum; ülkücünün kötüsü olmaz, iyisi ve daha iyisi olur. Bu düşünceyle ben ve yönetim kadrolarımız yukarıda saydığım mensuplar, teşkilat ve yerel yönetim mekanizmasının sevk ve idare, koordinasyon ve denetimini, en mükemmel şekilde yapacağımız inancı ile bu göreve, il başkanlığı görevine talip oldum.”
YAMAN: MUHTEŞEM MAZİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUM

Hasan Yaman ise şunları söyledi:
“Birlik, fedakarlık, kardeşlik dolu olan muhteşem mazimizi geleceğimize taşımak için köprü olmak istiyorum. Siz saygıdeğer delege kardeşlerimle ve ilimiz teşkilat mensupları ile karşılıklı istişarelerle birlikte karar alan, birlikte düşünen, birlikte uygulayan, genel merkezimizle uyumlu, il ve ilçe belediyelerimizle uyumlu bir yönetim anlayışı ile partimizin il başkanlığına aday oldum. Geçmiş dönemde 1 milyon nüfusuyla 67 ilden büyük Seyhan ilçe başkanlığımdan ve Adana Diş Hekimleri Odası başkanlığımdan edindiğim tecrübe ve birikimle hem hareketin dinamiklerini ateşlemeye ve hem de ülkücü hareketin entelektüel boyutunu ortaya koymaya hazırım. Herkesle barışık, partimize ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye bağlı insanları bir araya toplayıp fitneye fesada kapıları kapatacak, güven duyulacak bir teşkilat yapısı oluşturmama destek verin. O kutsal oylarınızla vereceğiniz bu destekle sayın Genel Başkanımızın iktidar yürüyüşüne en büyük ışığı buradan Torosların çelik gibi iradeli insanlarıyla sizlerle yakalım.”
Konuşmaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, adayları ve yönetim kurulundaki isimleri tanıttı. Yalçınla birlikte el ele tutuşarak delegasyonu selamlayan üç aday yoğun alkışlarla desteklendi.

Daha sonra ise seçim işlemlerine geçildi. Seçim sonucunda Yusuf Baş 357, Mustafa İzgioğlu 262, Hasan Yaman'a ise 4 çıktı. Böylece Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteklediği Yusuf Baş MHP'nin yeni il başkanı oldu.

İşte Yusuf Baş'ınlistesi:
Mustafa Akkuş, Bekir Şimşek, Mustafa Tanrıverdi, Fatih Kürşat Mert, Fuat Toygar, Hanifi Baysal, Halil Yağbasanlar, Hanifi Yalçın, Zeki Göçer, Yakup Şener, İlyas Kaya, Derya Göksucukur, Merhamettin Yenigül, Salih Şen, Erol Atlı, Firdevs Dönmez Cingözler, Sedat Özer, Hatice Nazlı Yakıcı, Tuğrul Türkerdündar, Arif Batur, Oktay Apaka, Arif Karamut, Murat Uçtu, Mustafa Karsandık, Ekrem İnal Tekin, Ali Karakuş, Hasan Çalış, Okan Topaloğlu, Ahmet Kurtuluş, Mustafa Topal, Celil Çukurova, Hasan Öztuğ, Yüksel Bucak, Hamza Aydın, Hüseyin Yurdusevimli, Murat Atılgan, Mehmet İlker, Mehmet Savrun, Hasan Ali Doğan, Durmuş Gönül, Oğuz Demir, Hatice Uçar, Atakan Kederoğlu, Sadi Çetin, Temel Arıkan, Burhan Kızıl, Abdullah Sefa, Mehmet Barut, Can Nisanoğlu, Salih Kurtgöz, İdris Koçyağız, Mehmet Emeç, Mehmet Yılmaz, Ziya Ulusoy, Mustafa Doğan, Ali Yücel, Hasan Yüce, Fahri Suvar, Ali Dönmez, Erdal Türkmenoğlu, İkamil Kürtçü, Mustafa Turgut Üstünkaya, Mahmut Taş, Öztürk Ağaca,