Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, tüm vatandaşların 5 Ocak Kurtuluş Günü’nü kutlarken, aynı günde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağı 1071 hizmetin toplu açılış ve temel atma töreniyle iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi.

KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana’da düşman işgaline son veren destanın yazıldığı günün 96. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda “Adana’mız tam 96 yıl önce emperyalizmin temsilcilerinden işgalci Fransızları ve yerli işbirlikçilerini kovmak suretiyle kahramanlık destanı yazmıştır. Atalarımız yedi cephede birden savaşırken askeri bakımdan ve ekonomik yönden zayıflamış ve bu yüzden savunmasız kaldığı düşünülen bir zamanda Adana da işgale uğramıştı. Ancak işgalciler ve işbirlikçi hainler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tek vücut olan Türk’ün Dünyaya bedel gücünü hesap edememiş ve kaçmak zorunda kalmışlardır.” diye konuştu.

NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, devamla “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı milli mücadeleye ilham kaynağı olan Adana ve onun yiğit evlatları 96 yıl önce yazdığı destanla ne kadar övünse azdır. Cumhuriyetin muhteşem kazanımlarıyla bezenmiş cennet vatanımızda, Adana’nızda barış ve esenlik içinde yaşamak ve bunu sonsuza kadar yaşatmak azmindeyiz. Daima birlik ve beraberlik ruhunu diri tutarak daha güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancımız tamdır.” dedi.

BAHÇELİ’NİN YAPACAĞI TOPLU AÇILIŞA DAVET

Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“5 Ocak ruhuna her zaman muhtacız ve bugün biraz daha mutluyuz, gururluyuz. Büyükşehir Belediyemizin meydana getirmiş olduğu, bu kentin insanının alın teriyle ürettiği 2018 hizmetin, kutlu tarihimiz 1071 ile anlamlandırılan ve bu tarihle özdeşleştirilen hizmetlerin toplu açılışı da bugün yapılacak. 5 Ocak coşkusunu idrak ettiğimiz günde Türkmen Beyi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla yapılacak olan bu büyük merasim kuşkusuz hepimizi daha da mutlu kılacaktır. Bugün Adana için, hepimiz için çifte bayramdır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz kahramanlarımızı rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Yine bu vesileyle bayrağımıza, bayramımıza sahip çıkmaya, Çukurova’nın yiğit evladı, büyük devlet adamı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin varlıklarıyla taçlandıracağı toplu açılış ve temel atma töreniyle yaşayacağımız coşkuyu, sevinci birlikte paylaşmaya davet ediyorum.”