Yusuf Baş, seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesinde, “Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet yönetimini daha etkin kılmayı, devletin, milletin bekasına yönelik tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmeyi, hükümet etme sisteminde ortaya çıkan hukuksal sorunu çözmeyi amaçlayan anayasa değişikliği, Türk milletinin dün yaptığı tercihle onaylanmıştır.” ifadesini kullandı.

MHP, SÜREÇTE DE SONUÇTA DA BELİRLEYİCİ OLDU

Baş, şöyle devam etti:

“Herkesin malumu olduğu üzere, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi bu sürecin başında da, 16 Nisan’da ortaya çıkan hükümet etme sistemini değiştiren sonuçta da belirleyici olmuştur. Soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Avrupa’da ve ülkemizde MHP’nin tüm teşkilatları, kadroları, milyonlarca Türk milliyetçisi ve ülkücü, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin devletin, milletin bekası noktasında ortaya koyduğu iradeye sonuna kadar sahip çıkmış, sandığa bu inançla giderek tercihini yapmıştır.”

ADANA’DA DURUM…

Adana’ya ilişkin değerlendirmesinde de Başkan Yusuf Baş, şunları söyledi:

“Adana özelinde de bu kutlu irade baş tacı edilmiş; tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü başta olmak üzere belediye başkanlarımızla, inanmış tüm kadrolarımızla gece-gündüz demeden çalışmalar yapılmıştır. Partili belediyelerimizin bulunduğu ilçelerde rekor sonuçlar sevindiricidir, takdire şayandır. Bununla birlikte, dünkü seçimde Adana geneli itibarıyla çıkan oranın, son yıllarda yapılan referandum sonuçlarına paralel olması dikkat çekmektedir.”

REFERANDUMLARDA ADANA’NIN YERİ

Baş, bu değerlendirmesine şöyle açıklık getirdi:

“Nitekim, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007’deki  referandumda Türkiye geneli yüzde 69 evet iken, Adana 9 puan aşağıda kalarak yüzde 60’lık bir sonuç vermiştir. Keza, 2010’da yapılan anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda da Türkiye geneli evet sonucu yüzde 57.8 iken, Adana’nın tercihi yüzde 43’de kalmıştır. Bu yönüyle Adana’nın referandumlarda karakteristik bir özelliğe sahip olduğu anlaşılmaktadır. Buna rağmen, Adana genelinde çıkan sonuç bir çok açıdan incelemeye değerdir.”

KAYBEDEN YOK, KAZANAN TÜRK MİLLETİ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Netice itibarıyla, tercih milletindir. Seçimin huzur ve güven ortamı içinde geçmiş olması hepimizi mutlu etmiştir. Aziz milletimiz son sözünü söylediği bu seçimin kaybedeni olmamış, kazanan Türkiye, Türk milleti olmuştur. Milli iradeye saygı esastır. Her türlü olumsuzluğu geride bırakarak, yarınlara umutla sarılmalı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendirilmesi hepimizin ortak hedefi olmalıdır.”