Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan “Hükûmet, eğer bu FETÖ yargılamalarının üzerine gitmez, devlet bu işten temizlenemez ise Türkiye bu büyük beladan kaçamaz” uyarısında bulundu.

SERTAN DURAN’A ZİYARET


Emin Haluk Ayhan, MHP Kadirli İlçe Kongresi için gittiği Osmaniye’den dönerken MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran ve yönetimini de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ayhan’a teşekkür eden Sertan Duran, Adana’ya dair önemli gündem maddeleri hakkında bilgi verdi. MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Ayhan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu yakın coğrafyadaki gelişmeleri, ülkedeki siyasi alanda ve ekonomideki seyri birlikte değerlendirdi.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK TAHRİBAT HAREKETİ GÖRÜYORUZ

“Bölgede çok büyük bir hareketlilik var” diyen Ayhan, “Çok sıkıntılı bir alan. Türk İslam dünyası büyük bir ıstırap içinde. Özellikle bayramın yakılaştığı bir dönemde bunu ifade etmek çok zor ama yakın gelecekte müspet yönde bir gelişme olmadığı görülüyor. Libya’dan tutun Afganistan’a kadar, Türk-İslam coğrafyasında ıstırap devam ediyor. Bunun ülkemize yansıyan tarafları da bulunuyor. Güneyimize baktığımız zaman Suriye’deki gelişmeler, Irak’taki referandum, özellikle ABD’nin PKK’yı, PYD’yi Suriye’nin kuzeyinde desteklemesi, müttefikimiz olan bir ülkenin Türkiye’nin aleyhine terör örgütleriyle beraber hareket etmesi bizi fevkalade üzüyor. Bütün bunları Avrupa’daki ülkelerin bazı çabalarıyla birlikte değerlendirdiğimizde Türkiye’ye yönelik gerçekten büyük bir tahribat hareketi olduğunu, problemin büyüdüğünü görüyoruz.” şeklinde konuştu.

TASARIM ÇALIŞMALARININ TÜRKİYE’YE YANSIMALARI


Bölgeyi tasarım çalışmalarının Türkiye’ye yansımalarına dikkat çeken Emin Haluk Ayhan, şöyle devam etti:

“Bunu, siyasi partiler üzerinden yapmaya çalıştılar, çalışıyorlar. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olmasıyla başlayan süreç, 2011’de MHP’ne yönelik olay, daha sonra da AKP’de genel başkanlık seçimi, seçime gittikten sonra yüzde 50 oy ile iktidara gelmiş bir genel başkanın, başbakanın, kısa bir süre sonra ‘Ben bu görevi bırakıyorum ama benim isteğimle olmadı’ demesi, böyle bir şeyin olması, Türkiye’deki gelişmelerin, bölgeye yansımasının da nasıl olduğunu göstermesi açısından fevkalade önemli.”

DEVLET BAHÇELİ, TÜRKİYE’NİN FACİAYA GİTMESİNİ ÖNLEDİ


15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimini hatırlatan Ayhan; “Türkiye resmen FETÖ tarafından işgal edilmek istendi. Bu olayda MHP’nin hassasiyeti, Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin dik duruşu, gerçekten Türkiye’nin bir faciaya gitmesini önledi. Bu önemli bir olay. Bugünkü iktidarın temsilcileri, fevkalade hassas davranmalılar. Bu hem yargı sürecinde, hem de devlette özellikle orduda, güvenlik kuvvetlerinde, iç güvenlikte, adliyede, hâkim savcılarda, üniversitelerde, eğitimde, dış işlerinde meydana gelen kurumsal yapılardaki büyük ölçüdeki tahribatların giderilmesi, tamir edilmesi lazım. Burada da ifade ediyoruz. Hükûmet eğer bu FETÖ yargılamalarının üzerine gitmez, devlet bu işten temizlenemez ise, Türkiye bu büyük beladan kaçamaz.” ifadesini kullandı.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER TEHLİKE İŞARETİ VERİYOR


MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ayrıca ekonomik alandaki gelişmelerin de kaygı verici olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün makro anlamda rakamlarla oynanarak illüzyon yapılarak, halüsinasyon gördürerek ekonominin iyi olduğunu söylemek mümkün değil. Hem dış açık bakımından, hem de kamu maliyesi iç finansman açısından ülke çok büyük problemler yaşıyor. Bugün vatandaşımız vergisini, kamuya olan borcunu ödeyemez hale gelmiş. Onun için yılda iki kere kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmasına rağmen, vatandaş hâlâ ödeyemez durumda. Dış ticaret açığı çok ciddi tehlike işareti veriyor. Yatırım sıkıntılı. Tarımda üretici hasat zamanlarında alınan yanlış kararlar yüzünden endişeli. Geçen yıl 800 liraya satılan ve bu yıl bin 200 liraya çıkan kurbanlığı vatandaş nasıl alacak? Enflasyon ve işsizlik oranları çift haneye tutunmuş durumda. Konut gibi sektörlerde bir takım problemler çıkmaya başladı. Dâhilde alınan KDV’ne baktığımızda tahakkuk eden 100 birim verginin ancak 30’unu tahsil eder durumdasınız. Bu çok büyük bir tehlikeyi gösterme anlamında uyarı işaretidir. Hükûmeti bu konuda da ikaz ediyoruz. Bir an önce bunun tedbirlerini almalısınız, bir an önce bunu parlamentoya getirmelisiniz. Hukuki dayanaklarını koyup, bu problemlerin çözülmesinin yolunun açılmazı lazım.”