Burada yapılacak olan AVM’nin şehir içindeki küçük büyük bütün esnafın işlerini sekteye uğratacağı, zaten zor koşullarda  yapmış oldukları ticari faaliyetlerinin sonuna gelinmesine neden olacağını belirtti.

Kanlı, Adana halkının, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, ilgili belediyelerin ve Adana’lıların oylarıyla seçmiş olduğu belediye ve meclislerinin, çevre esnaf ve sakinlerinin görüşleri alınmadan oldu bitti ile yapılmış olan plan değişikliğinin hukuk dışı bir uygulama olacağını belirtti.

TOKİ tarafından yapılan plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar kanunun 9. Maddesine dayandırılarak yapılmasına rağmen, bu maddede ifade edilen şartların hiçbirisi bu alan için geçerli değildir diyen MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı,

TOKİ’nin res’en plan yapabilmesi için gerekli olan şartlar dahilinde plan değişikliği yapılan alanda, ne bir kamu yapısı yapılacaktır, ne bir afet söz konusu olup alanda toplu konut yapılacaktır, ne de alanın içinden demir, kara, deniz, hava yolu ulaşımı geçmektedir. Hatta aksine Adana içerisinde halen uygulanmakta olan havaalanı mania kriterlerine rağmen burada TOKİ’ye özel olarak yükseklik de serbest bırakılmıştır. Yerel müteahhit ve arsa sahiplerine uygulanan kısıtlama TOKİ lehine uygulanmamaktadır. Yerel Müteahhidin yaptığı binaya çarpacak olan uçakların TOKİ binasına çarpabileceği düşünülmüyor olmalı. Hani TOKİ’nin dokunulmazlığı var ya!! dedi.

Kanlı ayrıca, Şehircilik bakanlığının kendisinin hazırlamış olduğu plan yapım yönetmeliğine de aykırı bir plan değişikliği yaparak,

Bölgenin teknik ve sosyal donatı dengesini bozacak nitelikte, bilimsel, nesnel ve teknik gerekçelere dayanmayan, kamu yararının zorunlu kılmadığı bir değişiklik yapmaktadır.

Bakanlığın kendi hazırladığı teknik ve sosyal donatı listesindeki asgari donanıma sahip olmayan Seyhan ilçesine bu eksiklerini tamamlaması için bir fırsat geçmişken tamamen RANT odaklı bir planlama ile şehrin nefes alınan bir alanını tüketim alanına çevirmektedir.

Kanlı,  İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılamayacağını hatırlatarak, zorunlu hallerde böyle bir değişiklik yapılabilmesi için, bu sosyal ve teknik alt yapı alanının ve tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabileceğini ifade etti. Nazım plan ana kararlarını bozucu fonksiyonel değişikliklerin plan değişikliği yolu ile yapılamayacağını hatırlattı.

Yusuf   Kanlı, stadyumun şehir dışına taşınması gerektiğinin altını çizerek, boşalacak bu alanda Seyhan’ın ihtiyacı olan teknik ve sosyal donatı alanlarının yani, eğitim, sağlık, kültür, dini tesis, resmi kurum, yeşil alan, teknik altyapı, açık otopark, kapalı otopark açık ve kapalı pazar yerleri vb.  gibi alan ve tesislerin yapılabileceği ve bunun Seyhan’lının asıl ihtiyacı olduğunu belirtti.

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf  Kanlı, bu plan değişikliğinin her platformda takipçisi olacaklarını ve iptali için gerekirse yargı yoluna gideceklerini ifade ederek, Seyhan belediye meclisinin ve Büyükşehir belediye meclisinin harekete geçmesi gerektiğini, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da bu yanlış uygulamanın önüne geçilmesi noktasında davranmaları gerektiğini ifade etti.