Tarsus’ta 3 yıl önce ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle temeli atılan, sonra Temmuz 2016’da yeni bir ihale ile devlet kaynaklarıyla inşaatına devam edileceği açıklanan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi, Adana Havalimanı’nın kapatılacağı iddialarını da beraberinde getirdi. Bu iddialara ise bugüne kadar siyasi iktidar temsilcileri ve devlet bürokrasisi açık bir cevap vermedi. Adana’da bu konuda derin endişe devam ediyor.

KARAKAYA, DHMİ YÖNETİMİNE SORDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda bu ‘endişe’nin giderilmesini istedi. Bütçesi üzerinde görüşmelerin yapıldığı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Karakaya, “Buranın akıbeti ne olacak? sorusuna cevap aradı.

UZUN YILLARDIR HİZMET VERİYOR

Adana Havalimanı’nın uzun yıllardır bölgeye hizmet verdiğini, kapatılmaması gerektiğini belirten Karakaya, diğer taraftan söz konusu havalimanıyla ilgili bir çok iddia ortaya atıldığını, Adana kamuoyunun ve iş çevrelerinin bundan büyük kaygı duyduğunu vurguladı.

NET BİLGİ İSTİYORUZ

Karakaya “Adana Havalimanı, şu anda havalimanı olan-olmayan çevredeki birçok ile de hizmet veren bir konumda. Buranın akıbeti ne olacak? Burayla ilgili yapılması gereken birçok yatırım da var. Bakım-onarımdan tutun, birçok konuda belki yapılması gerekenler var. Aynı zamanda buranın AVM olacağı, şehrin ortasında bir rant alanı olarak kullanılacağı şeklinde çok ciddi iddialar var. Dolayısıyla, Adana Havalimanı’nın akıbeti ne olacak; net bir bilgi istiyoruz” diye konuştu.

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI’NIN DURUMU

Mevlüt Karakaya, ayrıca üç yıl önce temeli atıldıktan sonra yüklenici firmanın işi terk etmesi sonucu yarım kalan, Temmuz ayında ise yeniden ihale edilerek devlet kaynaklarıyla yapılacağı belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanı hakkında da “Ne olacağı belli olmayan bir hâle geldi. Bununla ilgili son durum nedir?” dedi.