Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Karataş ilçesinde 2011 yılında “Hastane” olarak açılan kurumun yıkık-dökük bir halde “Küçük bir poliklinik” düzeyinde ayakta kalma çabasına dönüşen sorunu TBMM gündemine taşıdı.

SEVİNÇLE KARŞILANMIŞTI AMA…

1990’lı yıllarda 100 yataklı olarak projelendirilip temeli atılan ve 2011 yılında ancak açılabilen Karataş Abdullah Tekin Devlet Hastanesi, Yaz aylarında nüfusu 100 bini geçen Karataş ilçesinde sevinçle karşılanmıştı. Ancak, “Hastane” şartlarını kaybeden ve son yıllarda sadece poliklinik düzeyinde hizmet veren kurum, İl Sağlık Müdürlüğü’nce “Adana Devlet Hastanesi Abdullah Tekin Ek hizmet Binası” olarak tanıtılıyor. Bina yer yer dökülüyor ve sürekli tadilat görüyor.

YER YER DÖKÜLÜYOR, SÜREKLİ TADİLATTA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’dan gözlerden uzak kalan bu önemli sorunu da gündemine aldı. Karakaya, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın cevaplandırması talebiyle verdiği soru önergesinde, binanın ayakta kalma mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

‘ACİL’, ‘DAHİLİYE’, ‘ÇOCUK’ VE ’DİŞ’

Karakaya “Sürekli tadilat konumunda görülen, yer yer dökülen, tahrip olmuş bu binada verilen sağlık hizmetleri çok sınırlıdır. Aldığımız bilgilere göre ‘acil’, ‘dâhiliye’, ‘çocuk’ ve ‘diş’ poliklinikleri dışında bir ünite bulunmamaktadır. Bunlardan acil servisin dışında diğer poliklinikler sadece haftanın bir iki günü hizmete açıktır. Bu yüzden çoğu vatandaşımız 55 kilometre mesafedeki Adana’daki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Ayrıca yine bu yüzden Karataşlı olmasına rağmen sağlık nedenlerinden ötürü sürekli Adana’da ikamete mecbur kalan vatandaşımızın da sayısı az değildir.” dedi.

BAĞIMSIZ BİR HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK Mİ?

“Karataş’taki on binlerce insan ciddi sıkıntılar yaşamaktadır ve yaşadıkları bu soruna acil çözüm beklemektedirler” diyen Karakaya, Bakan Ahmet Demircan’a şu soruları yöneltti:

“Abdullah Tekin Karataş Devlet Hastanesi 100 yataklı olarak projelendirilmiş olmasına rağmen bugün neden başka bir hastaneye bağlı Ek Hizmet Binası’na dönüştürülmüştür? Poliklinik sayısı neden artırılmamıştır ve mevcut poliklinikler neden tam gün hizmete açık değildir? Adana Devlet Hastanesi Abdullah Tekin Ek Hizmet Binası’nda tadilatlar neden bitirilememektedir, bu tamirat çalışmaları daha ne kadar devam edecektir? Adana Devlet Hastanesi Abdullah Tekin Ek Hizmet Binasının, bağımsız bir hastaneye dönüştürülmesi düşünülmekte midir, Karataşlı vatandaşlarımızın beklentilerine ne zaman tam olarak cevap verecek hale getirilecektir?”