Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Azime Kocacık, belediyelerin sorumluluk almaktan kaçındığı halkın sağlığıyla ilgili sorunların çözümü konusunda tarihi bir çağrıda bulundu ve Çukurova Belediyesi’nin bu alanda ‘rol almasını’ istedi.

HİZMETİN ÖZNESİ İNSAN

Mecliste MHP Grubu adına söz alan Kocacık, Kasım ayı içinde yer alan “Lösemili Çocuklar Haftası”, “Organ Bağışı ve Nakli Haftası” ile “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası”na atıfta bulunarak “Kasım ayı içinde insan sağlığını çok yakından ilgilendiren üç haftayı idrak ediyoruz. Çukurova Belediyesi olarak hizmetimizin öznesinde elbette ki insan bulunmaktadır, bulunmalıdır. Bu manada sağlık konusu bizim vazgeçilmezimizdir. En çok ilgi duymamız gereken bir alandır.” dedi.

LÖSEMİ HASTALARI VE ORGAN NAKLİ

Kocacık, lösemi hastası ve başta böbrek olmak organ bekleyen hastalar ile ailelerinin yaşadığı pek çok sıkıntıları anlattı, “Bu vesileyle, ilçemizde ikamet eden bu hastaların tespit edilmesi, kendileriyle ve aileleriyle irtibata geçilmesi, sorunlarının dinlenmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve imkanları kısıtlı olan hasta sahibi ailelere neler yapabileceğimizin araştırılıp yardımcı olunması hususunu dikkatine sunmak isterim.” diye konuştu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SORUNU

Kocacık, ağız ve diş sağlığına ilişkin ise “Adana’nın da aralarında bulunduğu 11 ilin pilot bölge olarak seçildiği Türk Diş Hekimleri Birliği’nce  uygulanan  ve ilimizde Adana Diş Hekimleri Odası’nın işbirliğiyle ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ bu yıl da devam ediyor. Ama bu çalışmanın proje gereği sınırlı okullarda yapıldığını biliyoruz. Dolayısıyla halkımızın tamamına yansıma imkanı olmayan çok kısıtlı bir çalışma” ifadesini kullandı.

KENDİMİZİ TACA ATAMAYIZ

Kocacık, şunları söyledi:

“Dolayısıyla, madem ki bizi bu halk seçti, madem ki bu halk bize yetki ve görev verdi; o zaman, toplumun sağlığıyla ilgili sorunlarına kafa yormamız gerektiği kanaatindeyim.  Kendimizi bu alandan soyutlayamayız. Bu ilçede il sağlık müdürlüğü var, hastane var, tıp merkezleri var, doktorlar var deyip kendimizi taca atamayız. Biz büyük bir kurumuz, biz Çukurova Belediyesi’yiz.

Kocacık, tarihi teklifiyle ilgili şunları söyledi:

“Şunu demek istiyorum ki, bu üç alanda ilgili kamu kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle istişare edebiliriz. Belki bizim atacağımız küçük bir adım, bir kurumun önündeki engeli kaldıracak, belki binlerce insanın işini kolaylaştıracaktır. Kurumlar da canlı organizmalar gibidir. Taşıyamadığımız büyük yükler, işbirliği ile hafifler; çözemediğimiz büyük bir sorun, istişare ile çözüme kavuşur inancını taşıyorum. Netice itibarıyla, Çukurova Belediyesi olarak bu alanda kullanabileceğimiz inisiyatiflerin,  atabileceğimiz adımların tespiti için bir komisyon kurulmasını, buradan çıkacak sonucun yüce Meclisimizde tartışılmasını ve buna göre bir yol haritasının hazırlanarak yapılacak çalışmaların hayata geçirilmesini teklif ediyorum”

BAŞKAN ARIKAN TEŞEKKÜR ETTİ

MHP’li Kocacık’ın bu konuşması Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’dan destek gördü. Arıkan “Aslında böylesi çalışmaları konuşmamız gerekir” dedi ve Azime Kocacık’a teşekkür etti.