Türkiye'nin ekonomik sorunlarının her geçen gün ağırlatığını söyleyen Öztok, mevcut iktidarın başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda sınıfta kaldığını söyledi. MHP Adana 4. Sıra Milletvekili adayı İşadamı Cahit Öztok, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Ülkemizin ekonomik sorunları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Yatırım, üretim ve ihracat sürekli zayıflamakta, işsizlik artmaktadır. Üretimin zayıf olduğu bir ekonomide vatandaşın geliri azalmakta, tasarruflar artırılamamakta, finansman sıkıntısı çekilmektedir. Bu gelişmeler ekonominin kırılganlığını artırmakta, risk pirimini yükseltmektedir. Artan döviz kuru ve faiz nedeniyle hanelerin ve firmaların borçları sürekli artmaktadır. Bu olumsuzluklar diğer taraftan da, kamu gelirlerini azaltarak ve kamu harcamalarını artırarak, kamu bütçe dengelerini bozmaktadır. 7 Haziran seçimleri sonucunda tek parti iktidarının çıkmaması piyasaları tedirgin etmek bir yana rahatlatmıştır."
Artan  enflasyonla birlikte vatandaşın, firmaların sanayicilerin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelirinin azaldığını, borçlarının da arttığını ifade eden MHP Adana 4. sıra Milletvekili adayı Cahit Öztok, "Ekonomik sorunların çözümü için, AK Parti döneminde  yapısal reformların bir türlü yapılmaması ekonomiyi siyasi risklere karşı da kırılgan hale getirmiştir. Partimizin ekonomi politikaları milletimizin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan “Rahatlatıcı Politikalar” ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak, reformist anlayışla yapılacak “Kalkınma Politikaları” olmak üzere iki ana eksenden oluşmaktadır" diye konuştu. 
İşadamları ile yapılan sabah kahvaltısının ardından Feke ilçesine geçen Cahit Öztok, burada esnafla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen MHP Adana 4. Sıra Milletvekili adayı Cahit Öztok, "1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimde sizlerin desteği ile MHP iktidara geldiğinde beli bükülen esnaf, bizimle rahat bir nefes alacak" dedi.