Öztok, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, kendi öz evlatlarından ayrı görmeden yetiştiren, eli öpülesi öğretmenlerimizin mağduriyeti bizim iktidarımızda giderilecektir” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Kozan’ı ve bağlı köylerini karış karış gezen Cahit Öztok, önceki gün Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilciliği’nin SODES tesislerinde düzenlediği ‘Bizim ilkemiz, Önce Ülkemiz’ programına katıldı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Türk Eğitim-Sen’e bağlı sendika başkanları ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte konuşan MHP Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, öğretmenlerin MHP iktidarında hak ettiği değeri göreceğini söyledi. Öğretmenlerin yaşam standartlarının yükseltileceğini ifade eden Öztok, “Öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanmaları sağlanacak. Çağın bilgileriyle donanımlı öğretmen ve öğretim üyesi yetiştirilecek, bu meslekler cazip hale getirilecek. Öğretmenlerin, ek ders ücretleri ile tazminatları yükseltilecek Öğretmenin kendisini ve öğrencilerini en iyi şekilde yetiştireceği ortam hazırlanacak. Öğretmenlerin terfisinde başarı esas olacak, değerlendirme yapılırken velilerin ve okul yönetiminin değerlendirmesi ile öğrencilerin başarısı dikkate alınacak. Öğretmenlerin, ek ders ücretleri ile eğitim ve öğretim tazminatları yükseltilecek, eğitime hazırlık ödeneği artırılarak eğitim kurumlarında çalışan tüm personele de yansıtılacak. Öğretmenlerin özür grubu tayinleri ile ilgili sorunları çözüme kavuşturulacak. Kadrosu olmadan çalışan sözleşmeli ve geçici öğretmenler daimi kadrolara geçirilecek” diye konuştu. 
‘ATAMALAR KADEMELİ OLARAK YAPILACAK’ 
MHP Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, yıllardır atanmayı bekleyen ve mağdur edilen öğretmenlerin, atamalarının kademeli olarak gerçekleştirileceğini kaydetti. Öztok, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Atanmayı bekleyen öğretmenler sorununun çözüme kavuşturulması için öncelikle öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okul bırakılmayacak, derslik ihtiyacı tamamlanacak ve atanamamış tüm öğretmenlerin atamaları kademeli olarak yapılacak. Orta vadede ise ülkemizin öğretmen ihtiyacı yıllara göre ve alanları itibariyle tespit edilerek, eğitim fakültelerinin ve pedagojik formasyon programı ile öğretmen olma imkanı veren diğer yüksek öğretim programlarının alacağı öğrenci sayılarının ve yeni açılacak programların belirlenmesi için planlama yapılacak ve uygulamaya konulacak” 
MHP Adana 4. Sıra Milletvekili adayı Cahit Öztok, zorunlu temel eğitim süresinin 13 yıla çıkartılacağını da sözlerine ekledi.
MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU 
İmamoğlu ilçesi’nde seçim çalışmalarına devam eden Öztok, dün sabah 8 mahalle 19 köy muhtarı ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Öztok, 7 Haziran seçiminde ortaya çıkan tabloda milletin, AK Parti’ye tek başına iktidarı vermediği ve koalisyonu işaret ettiğini belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu kötü gidişe dur demek için bu seçim hayati bir önem arz ediyor. Mevcut iktidar, ülkemizi uçuruma sürüklüyor. Gelin hep birlikte bu iktidardan kurtulalım, MHP’nin iktidarını kuralım” dedi. MHP adayı Cahit Öztok, beraberinde İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, İlçe Başkanı İsmet Erganiş ve partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Öztok, daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sere ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil kesin’e de nezaket ziyareti gerçekleştirdi.