MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok sahip çıkmak gerektiğini açıklayarak “Ülkemizin demokrasi adına, insanlık adına, birlik ve beraberlik adına zor dönemlerden geçip sınava tabi tutulduğu günleri yaşıyoruz. M. Kemal ve silah arkadaşları Türk Milletine inanmış güvenmiş milli mücadeleye başlamışlardır. Türk Milletinin dirayeti ve inancı sayesinde tek egemenliğin Milli Egemenlik olduğu vurgulanmıştır.

Tahtını, rahatını, malını düşünen bir iktidarla işbirlikçilerinin terk etmesi üzerine Lozan Barış Antlaşmasıyla yeni bir devlet doğdu. Bu devletin adını Türkiye Cumhuriyeti koyan TBMM, 29 Ekim 1923’te meclis kararıyla ilan edildi.

Cumhuriyet, seçme-seçilme hakkının olduğu bir yönetim olması sebebiyle Türk Milletine verilen değerinde habercisiydi. Dolayısıyla “Türk Milletinin karakterine adetlerine en uygun idare şekli Cumhuriyet idaresidir.” Diyen Mustafa Kemal Atatürk daha sonra “Cumhuriyet Fazilettir” demiştir.

Ülkemizde rejimin misak-ı milli sınırlarımızın tartışıldığı, askerlerimizin sokak ortasında şehit edildiği bu günlerde Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.