İSTER OKU
Yusuf Baş, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Baş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık bir asır önce Adana’yı işgal ile başlayan zulmü, yine Adanalılar nihayete erdirmiştir. 95 yıl önce 1922’de bir 5 Ocak günü düşman Adana’dan tamamen kovulmuştur. Sömürgeci-işgalci Fransızların, Ermeni ihanet şebekeleriyle birlikte gerçekleştirdiği vahşete, talana son verilmiştir. Adana yiğitliğin destanını yazmış; bayrağına, ezanına, yurduna sahip çıkarak hürriyet aşkı, azmi, inancı, üstün cesareti, Türk Kurtuluş Savaşı’na ilham kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu durumu ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’ sözüyle açıklamıştır.”
ADANA, TÜRK’ÜN MANİFESTOSUNU YAYINLADI
Adana’nın, bu rolüyle Dünyanın yeniden şekillenme sürecini etkileyen bir kent olduğunu belirten Baş, “Milli mücadele hareketine model olan Adana, Arif Nihat Asya’nın yüreğiyle yazdığı ‘Bayrak Şirii’yle ise, Türk’ün manifestosunu yayınlamıştır. Ay-Yıldızlı bayrak için ‘Senin altında doğdum. Senin altında öleceğim’ diyen Türk Milleti, bu kutlu kentten ‘Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım’ diye haykırmıştır. Allah’ın izniyle ‘o destan’ yazılacak, ‘o manifesto’ kıyamete kadar haykırılacak; bir ve beraber olduğumuz müddetçe, ‘Mavi göklerin beyaz ve kızıl süsünün dalgalandığı yerde ne korku, ne keder’ olacaktır.” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ARİF NİHAT ASYA PARKI
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şöyle bitirdi:
“Bu yıl Adana’mızın Kurtuluş Bayramı’nı daha bir anlamlı kılan, merhum Arif Nihat Asya’nın adının verildiği parkın da hizmete konacak olmasıdır. Kurtuluş Günü’nde toplu açılışlar yapacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin Adana’nın şanına, tarihine yakışır anlamlı hizmetini bu vesileyle alkışlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşehrilerimin, Adana’nın havasını, suyunu birlikte paylaştığımız tüm vatandaşlarımızın Kurtuluş Bayramını kutluyor; ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi, Adana’nın en mutlu gününde bizlere veda eden ‘Bayrak Şairi’ Arif Nihat Asya’yı rahmetle minnetle anıyor, manevi huzurlarında tazimle  eğiliyorum.” 

İSTER İZLE