Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adana teşkilatları vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek için çabalıyor.  MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Milletvekili Muharrem Varlı, Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Yeşiloba TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarla buluşarak onlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. MHP heyeti adeta bir dokundu bin ah işitti.

VATANDAŞ DERT KÜPÜ

Vatandaşların kimi, belediye otobüslerinin ve dolmuşların Yeşiloba TOKİ konutlarından da geçmesini istedi, kimi çökmüş yollardan, park eksikliğinden şikayet etti, kimi ise DSİ kanalı üzerinden geçen yolda karanlıkta yürüyemediklerinden yakındı, kimileri de açıktan geçen DSİ kanalının tehlike arzettiğine dikkat çekti.  Bazı vatandaşlar ise sağlık ocağı ve doktor sayısının 20 bin nüfuslu mahalleye yetmediğini anlattı.

SEVGİ EVLERİ ve EĞİTİM

Sevgi Evleri’nde kalan çocukların tamamının TOKİ Şehit Fikret Yükseler İlköğretim Okulu’nda eğitim almalarının getirdiği sorunlara işaret eden bazı vatandaşlar ise, “Bu evlerde kalan başarılı çocuklar başka okullara yönlendiriliyor. Eğitimde isteksiz ve uyumsuz olanlar ise bizim çocuklarımızı dövüyor, rahatsız ediyor, ruh hallerini bozuyor. Bu çocukların eşit şekilde diğer okullara dağıtılmasını istiyoruz” dediler.

KONUTLAR DÖKÜLÜYOR

TOKİ konutlarındaki yüksek taksitler ise en önemli sorunlar arasında gösterildi. Bu konuda bir vatandaş “97 bin liraya aldığım evin bana maliyeti şu an 140 bin lira. Daha da artacak. En az 850 lira taksit ödüyoruz. Bin 300 lira ödeyenler var. Ayrıca çatılar akıyor, katlar arasından su sızdırıyor, pencereler kırık, parkeler dökülüyor. Doğalgaz tesisatı uyduruktan yapılıyor. Ortak kullanım alanları kifayetsiz. TOKİ yönetimi binaları ‘her şey sağlam’ diyerek teslim almış. Şikayetçiyiz” diye konuştu.

170 BİN LİRA CEPTE KALDI

Bu arada 23. Dönem MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un çalışma döneminde en çok yoğunlaştığı alanlardan biri olan TOKİ konutlarında vatandaşlara önemli kazanımlar sunduğu ortaya çıktı. Bir vatandaş “Yılmaz bey sorunumuzu gündeme getirince TOKİ’den yönetimi biz devraldık ve aidatları aşağıya çektik. Böylece 714 konutta 2.5 yılda 170 bin lira cebimizde kaldı” açıklamasında bulundu.

ULAŞIMA ANINDA ÇÖZÜM

Sohbet devam ederken MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, ulaşımla ilgili sorunlar için gerekli birimlerle görüştü ve en kısa zamanda çözümleneceği müjdesini verdi. İzgioğlu “Biz sizin için buraya geldik. Milletvekilimizle, ilçe başkanımızla, meclis üyelerimizle size kulak verirken, gönlümüz de sizde. Daima yanınızda olacağız” mesajı verdi.

TOKİ’DE GERÇEKLER GİZLENİYOR

Milletvekili Muharrem Varlı da, “TOKİ’de de gerçekler halktan gizleniyor. ‘Kira gibi ödeyin’ deniyor ama vatandaş hortumlanıyor. Bedava arsaya bina dikiyorlar, maliyetinin iki katıdan fazla fiyata satıyorlar. Taksitler sürekli artıyor. Vatandaş ezilirken birileri köşe üstüne köşe dönüyor. Bütün bu sorunların yeni dönemde takipçisi olacağız.” diye konuştu.

EVSEL KATI ATIK VERGİSİ

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı da, Seyhan Belediyesi’nin hizmet üretmede çok yetersiz kaldığını, geçen zamanın boşa harcandığını belirterek “Kapalı çöp kutusunu dahi beceremeyen bir yönetimle ancak bu kadar olur. İnşallah kendi yönetimimizde herkese hizmetin en iyisini sunacağız. Söz veriyoruz” dedi.

Evsel Katı Atık Vergisi ile su faturalarının kabaracağını da belirten Kanlı “Bizim meclis üyelerimizin itirazlarına rağmen AKP, CHP ve BDP Meclis üyelerinin oylarıyla bu vergi kararı geçirildi. Ama biz bu kararın iptali için her türlü kanuni yola başvuracağız” şeklinde konuştu.

Yeşiloba ziyaretindeki heyette 24. Dönem MHP Adana Milletvekili Adayı Süleyman Şimşir, Seyhan Belediyesi Meclis üyeleri Şaban Burak, Rahmi Benli, MHP Seyhan İlçe Başkan Yardımcıları Mustafa Demirci ile Adem Çetin de hazır bulundu.