Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Adana Şube Başkanı Bülent Dönertaş ile yönetim kurulu üyeleri ve bir grup emekli astsubayın da katıldığı sohbet toplantısında görüşlerini açıklayan  MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara da, şerefli Türk subaylarının çeşitli iftira kampanlarıyla Silivri Toplama Kampı’na kapatıldığını, eli silahlı teröristlerin ise hiçbir şey olmamış ve Türk halkına karşı suç işlememiş gibi ellerinde silahlarla ülkeyi terketmelerine göz yumulduğunu belirterek, “Kan dökülmesin diyorlar. Hiçbir insan kan dökülsün istemez. Barışı herkes ister. Dağdaki teröristler gezmeye, turistik seyahat için dağa çıkmadılar. Türk halkına karşı suç işlediler. Şimdi yapılan pazarlık sonucu ellerinde silahlarıyla sınır dışına çıkacaklar ama silahlar yine ellerinde olacak. Yapılan pazarlıklar yerine gelmediği sürece yeniden bir tehdit unsuru olarak sınırdan içeri sızacaklar. Bu nasıl bir pazarlık? Bu nasıl bir barıştır?

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’u terör örgütü lideri olarak hapse atacaksınız, elleri silahlı çetelerin arkalarını sıvazlayıp, Türk ordusunun gözünü bağlayıp teröristlerin sınır dışına çıkmalarına gözyumacaksınız. Bunun hesabı elbet sorulacaktır. MHP iktidarında bunun hesabını soracak, bu sürecin takipçisi olacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Varlı da adına açılım süreci denilen sürecin aslında ihanet projesi olduğunu ve mevcut iktidarın bu konuda büyük bir yanılgı içerisine düştüğünü, anayasal suç işlediğini öne sürdü.

AK Parti iktidarının süreçle ilgili olarak kendisine güvenilmesini isteyip, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmayarak toplumda kafa karışıklığı yarattığını, daha önce inkar ettiği görüşmelerin açığa çıktığını, aslında bu projenin Türkiye’ye dayatılan emperyalist bir proje olduğunu dile getiren Varlı, “Görüşmedik dediler, görüştükleri ortaya çıktı. Hiçbir söyledikleri doğru değil. Gerçekte söylenenler ile kapalı kapılar arkasında konuşulanlar çok farklı. İktidar eli silahlı terör örgütüne teslim olmuştur. Demokrasilerde hiçbir iktidar terör örgütüyle pazarlık yapmaz. Terörle müzakere değil, terörle mücadele edilir” diye konuştu.

AK Parti iktidarının ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren politikalarına karşı çıkan, ihanet projesini kabul etmeyen tüm vatanseverleri, milliyetçileri MHP çatısı altında bir araya gelmeye çağıran Kara ve Varlı; MHP’nin sürecin peşini bırakmayacağını ve mutlaka iktidardan hesap soracağını dile getirdi.