Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bir dönemde Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın İstanbul seçimlerine odaklanmasına tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, Türkiye'nin kırmızı et üretimi azalırken ithalatta büyük artış yaşandığını vurguladı.

2018 yılında toplamda 55 bin 752 ton kırmızı et için Türkiye’nin dış ülkelere 260 milyon 107 bin dolar ödeme yaptığını kaydeden Dr. Şevkin, 2018 yılında yine yüzde 3.488 artışla kemiksiz et ithalatının 2 bin 241 ton 421 kiloya ulaştığını dile getirdi.

GÖREVİNİ YAP ÇAĞRISI!

Ülkemizde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmişken Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İstanbul seçimlerini göz önüne alarak Silivri'de toplantı düzenlemesini eleştiren Dr. Şevkin, “Pakdemirli, hayvancılığın yoğun olarak gerçekleştiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, İç Anadolu'da çiftçinin, üreticinin derdini dinlemesi gerekirken Silivri'de güya hayvan üreticilerinin sorunlarını dinleyen Tarım Bakanı, lütfen ama lütfen, bu ülkenin belkemiği olan tarım ve hayvancılığa vurulan darbelere sessiz kalmayınız. Sizleri, asli görevinizi yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.