Önümüzde ki günlerde sandıkta vatandaşımızın önüne gelecek ve "Diktatör" yaratacak olan anayasa değişikliği referandumunda ülkemiz için geleceğimiz için cumhuriyetimiz için laik Türkiye’miz için hayırlara vesile olması için oyumuz HAYIR!
Parti ayrımı yapmadan tüm değerli vatandaşlarımıza sormak istiyorum; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün saraydan alıp sizlere verdiği vatandaşlık haklarınızın sizden alınıp tekrar saraya verilmesini onaylıyor musunuz? Bu değişikliğe verileceğiniz EVET oyu sizi tüm vatandaşlık ve sosyal haklarınızdan mahrum bırakacak ülkeyi tek adamcı dikta yönetimine sürükleyecektir.
Unutmamak gerekir ki mesele ne AKP’nin ne CHP’nin ne MHP’nin ne de HDP’nin meselesidir; mesele VATAN meselesidir, mesele MİLLET meselesidir mesele Türkiye Cumhuriyeti meselesidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM’de bu dikta anayasasının geçmemesi için meclisten geri dönmesi için saraya karşı dikta yönetimine karşı gözünü ülkeyi tek başına yönetmenin bürüdüğü diktatöre karşı iç kavgaları iç sorunları bir tarafa bırakıp büyük bir direniş göstermiştir. Şimdi sıra bu büyük direnişi referandum sandığına yansıtmakta, şimdi sıra çalmayı hırsızlığı yolsuzluğu iliklerine kadar işletmiş kişilerden sandığı korumakta, şimdi sıra HAYIR’ın sandıktan çıkması için çalışmakta…
Karşımızda gözünü ülkeyi tek başına yönetmek için can atan diktatör olmak için can atan birileri varken iç meselelere kişisel çıkar ve egolara yenik düşmek hiçte doğru değildir. Kişisel egoları tatmin etmek, kişisel çıkarları düşünerek hareket etmek elimizden kayıp giden ülkeyi hepten kaybetmemize neden olur. Bırakın kimin ne yaptığını önemli olan referandumdan HAYIR’lı sonuç çıkartmak değil mi? Egolarınıza kişisel çıkarlarınıza yenik düşmeyin ki kimse sizin için “Mahalle yanarken birileri saçını tararmış” demesin!
Bizler her şeyi bir tarafa bıraktık; Bizler çalışmalıyız bizler direnmeliyiz, çünkü;
Bizim derdimiz TÜRKİYE CUMHURİYETİ 
Bizim derdimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 
Bizim derdimiz LAİK TÜRKİYE
Ülkemiz için, Vatanımız için, Cumhuriyetimiz için diktatör yaratacak DİKTA ANAYASASINA karşı referandumda son sesimizle haykıracağız;
HAYIR, HAYIR, HAYIR..."

Muhammet ERGİNKARA
İnşaat Mühendisi