Basın mensuplarını Kozan Belediyesi’ne bağlı Dağılcak tesislerinde, öğle yemeğinde ağırlayan Başkan Öztürk, yemek programının ardından belediye hizmetleri ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Ülkemizi tehdit etmeye çalışan 3 buçuk ayağı yalına gerekli cevabı veriyoruz.”
Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün basın ile yaptığı toplantının ilk gündem maddesi Afrin Operasyonu oldu. Hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin güvenliğini, birlik ve bütünlüğünü korumak için operasyon başlattığını belirten Öztürk açıklamasında; “Güney sınırımızın öbür tarafında 3 buçuk ayağı yalın ülkemizi tehdit etmeye kalkışınca biz de üzerimize düşeni yaptık ve ülkemizi korumak için Afrin’e sınır ötesi operasyon başlattık. Hükümetimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başlattıkları temizlik harekatı ile 80 milyon Türk vatandaşının güvenliği adına üzerlerine düşeni yapmaktadır. Türk Ordusu’nun saldırıları karşısında, hain terör örgütü mensupları bu kez kaçacak yer bulamayacaklardır.” dedi.


“İlçemizin merkezinde yağmur suyu sorununu çözdük”
Belediye Başkanı Musa Öztürk basın mensuplarına Kozan Belediyesi’nin 2017’de hayata geçirdiği hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi. Varsaklar Mahallesinde haziran ayında başlayan yağmur suyu drenaj hattının kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Öztürk, Şehit Hüseyin Soydan Caddesi ve Sırkıntı Caddesinde son 6 ayda yapılan yağmur suyu drenaj hattı, içme suyu, kanalizasyon ve asfaltlama çalışmalarını da anlattı. Kozan’ın altyapısına yapılan yatırımın önemine değinen Öztürk, vatandaşlara çalışmalara gösterdikleri anlayıştan ve drenaj hattı çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“Kozan’ın 37 parkı bizimle hayat buldu.” 
Basın mensuplarına ilçe merkezindeki 37 parkta yapılan çalışmaları anlatan Başkan Öztürk, sosyal yaşam alanlarını ve parkları artırmak için belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığını belirtti. 2017 yılı içerisinde Türkeli Mahallesine 3 bin 200 metrekarelik yeni bir park yaptıklarını dile getiren Öztürk, Mahmutlu Mahallesindeki Tepe Park’ı da yıkıp yeniden yaparak vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin halen Karacaoğlan Mahallesindeki 7 bin 200 metrekarelik parkı inşa ettiklerini ifade eden Musa Öztürk, bu parktaki çalışmaların aralık ayında başladığını hatırlattı.

“Doğal gazın nimetlerinden Kozanımız da istifade edecek.”
Kozan’a 2018 yılı içerisinde getirilmesi planlanan doğal gaz hattı hakkında konuşan Öztürk; “2016’dan bu yana ilçemize doğal gaz hattının döşenmesi için belediye olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Aralık ayında AKSA Gaz ile yaptığımız toplantıların sonucunda ilçe merkezimize kurulacak istasyon merkezlerinin ve depolama alanının yerini belirledik. Mart - Nisan ayı gibi de inşallah çalışmalar başlayacak. Doğal gaz medeniyet ve uygarlık demektir. Bu yatırım sayesinde hem vatandaşımızın bütçesi kar edecek hem de özellikle kış aylarındaki hava kirliliğinin önüne geçilecek.” dedi.

Kozan - Adana arasındaki yol çalışmaları ve Mansurlu yolu çalışmalarına da değinen Başkan Öztürk, yıllardır devam eden ve bitmek bilmeyen çalışmalardan dolayı vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığını, çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kaza olduğunu vurguladı. Öztürk yol çalışmalarına desteklerinden dolayı Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a da teşekkür etti.

Öztürk basın toplantısında Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi Projesi ile kazandıkları “Yılın Başarılı Yerel Yöneticisi” ödülünden de bahsetti. Kozan Belediyesi’nin ilk kez AB fonlarından destek aldığını ve kurulan merkezden 650 civarında kadın kursiyerin mezun olduğunu belirten Öztürk, 15 civarında kadın girişimcinin de kendi işyerlerine kurduğunu söyledi.


Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen ve ilçedeki ulusal haber ajansı, televizyon, radyo ve gazete sahiplerinin, genel yayın yönetmenlerinin katıldığı öğle yemeği çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.