Bayramların toplumsal yaşamda vazgeçilmez önem taşıdığını ifade eden Başkan Öztürk, millet olarak, kardeşliği ve dayanışmayı güçlendiren, birliği ve beraberliği pekiştiren, sevinçleri ve bereketi artıran bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Öztürk, şunları kaydetti:

“Bayramlar, milli ve manevi hisleri kabartan, akrabalık, dostluk ve  komşuluk ilişkilerinin kuvvetlendiren, yoksulun, yetimin ve düşkünün gözetildiği, küskünlük ve dargınlıkların unutulduğu, hastaların ve yaşlıların hatırlandığı, çocukların sevindirildiği,  toplum hayatını canlı tutan örf ve adetlerin yaşatıldığı, ve bu duyguları gerçekleştirmek için fırsat olarak görülen müstesna günlerdir. Bu anlamda, manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan bir Kurban bayramını daha birlikte kutlayacak olmanın hazzını yaşıyoruz.

Bu vesile ile bayramın, devletimizin, milletimizin ve vatanımızın birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmesine, dünyanın dört bir yanında zulüm altında ezilen mazlum Türklerin ve müslümanların kurtuluşlarına vesile olmasını diliyorum.

Başta, değerli Kozanlı hemşehrilerim olmak üzere,  milletimizin ve bütün Türk İslam  dünyasının  mübarek kurban bayramını kutluyor,  bu bayramın daha mutlu ve huzurlu güzel günlerin habercisi olması dileğiyle sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum”