Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Müslüm Susar, 16 Nisan’da yapılan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendirdi. 16 Nisan’da Türkiye’nin kriz sisteminde çıkması gerektiğini belirten Susar,“Bu doğrultu da Milliyetçi Hareket Partisi bu referandum sürecinin kilit partisiydi. MHP süreci başlatan süreci idare eden bir partiydi. Dolayısıyla Türk siyasetinde yeniden aktör partiyiz. Bu anlamda MHP bundan sonra büyüyecektir. Partimiz ‘Evet’ çıkması yönünde çalıştı” dedi.

Adana'nın sevilen simalarından ve kentte MHP'nin önemli isimlerinden Av. Müslüm Susar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile özel olarak görüşmüştü.

MHP’nin Ülkenin çimentosu olduğunu ifade eden Av. Müslüm Susar konuşmalarını şöyle sürdürdü, "Biz hiçbir cephenin tarafı değiliz. Biz Türk milliyetçisiyiz. Ülkemizi adı ne olursa olsun şu bu diye bölme konusunda hassasiyetimiz vardır. Milliyetçi Hareket Partisi tüm teşkilatlarıyla ‘Evet’ çıkması için genel başkanın verdiği karar doğrultusunda çalışmıştır. MHP üzerine düşen görevi kıt imkanlarına rağmen sonuna kadar yapmıştır. MHP’liler, Ülkücüler liderinin yanında bu milletinin yanındadır. Sözünü tutmayan zaten bizden değildir. Parti olarak zaten bu konularda fikrimizi açıkça ortaya koymuş bir partiyiz. MHP olmasaydı ne bu anayasanın meclise gelmesi mümkündü, ne de milletin iradesinden geçip evet çıkması mümkündü. Bunun mimarı MHP’dir. Bizim yaptığımız, yol arkadaşlarımızın yaptığı fedakarca çalışmalara gölge düşüremez kimse. Biz bundan sonra çalışmalarımıza MHP olarak aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Hedefimiz 2019 seçimlerine çalışmalarımızı aksatmadan devam etmektir. 2019’un bu millete neler getireceği belli değildir. Belki 2019’da devletin başına Devlet gelecektir. Kimse endişe etmesin. “