MHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akkuş, Dünyanın en kıymetli tarihi mekanlarından biri olmasına rağmen harabeye dönen Tepebağ mahallesini, kentin en cazibe merkezi haline getireceklerinin sözünü verdi.

TEPEBAĞ’A ‘TARİHİ’ ZİYARET

Yüz yüze bire bir görüşmek suretiyle Seyhan ilçesinde en etkili seçim çalışmalarını gerçekleştiren Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akkuş, gezi ve ziyaretlerine devam ediyor. Akkuş, bu kapsamda Tepebağ Mahalle Muhtarı Mehmet Demir’i ziyaret etti. Bu önemli ziyarette Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Topal, Şaban Burak da Hızır bulundu. Tepebağ mahallesinin komşuları sayılan Kayalıbağ Mahalle Muhtarı Ali Coşkun Özkan ile Türkocağı Mahalle Muhtarı Osman Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Seyhan ilçesinin sorunları üzerine istişareler edilirken, özelde ise Tepebağ konuşuldu.

MEVCUT HALİ SIKINTI VERİYOR

MHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akkuş, Tepebağ mahallesinin mevcut haliyle kent yararına değerlendirilemediğini, aksine bir çok açıdan halkı da tedirgin eden izbe bir mekan olarak kaldığını, bunun da ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğini anlattı. Akkuş “Böylesi bir tarihi yerleşim birimi, başka ülkelerde olsa inanın, sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgi odağı haline gelecek şekilde ayakta tutulurdu. Biz ise, Tepebağ’ın kıymetini bilmiyoruz. “ dedi.

EN SEÇKİN MEKANI YAPACAĞIZ

Akkuş “Adana eşsiz bir hazinenin üzerinde oturuyor ama kimse farkında değil. Bu durum içimizi acıtıyor. Dolayısıyla Tepebağ için yapacağımız çok ciddi çalışmalarımız olacak. Tepebağ’da gün yüzüne çıkartılması gerekenler varsa bunlar da dahil olmak üzere doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunması, geliştirilmesini sağlamak istiyoruz. Turizme açıp, gelecek nesillere de aktarmak adına Tepebağ’ı her an canlı tutmak istiyoruz. Şayet bunu yaparsak, Adana’nın en seçkin, en nezih yerleşim bölgesi yirmi dört saat insanlarımızın uğrak yeri olabilecektir. Allah’ın izni ile bunu başarmak istiyoruz” diye konuştu.