Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Topal, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkeye çok önemli hizmetler yaptığını anlattı.

ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI

Mecliste gündem dışı söz alan Topal, “Merhum Türkeş, çok çalkantılı geçen siyasi hayatında Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunarak ülke hizmetlerine katkıda bulunmuştur. Ayrıca en emperyalist saldırılar ve işbirlikçilere karşı ülkemize ve milletimize en büyük hizmeti milliyetçi, ülkücü gençlik yetiştirmesidir. Türkeş denince hemen ilk olarak Türk milliyetçiliği fikri ve ülkücü harekat akla gelir” dedi.

MİLLİYETÇİLİK NEDİR?

Topal “Merhum Türkeş’in milliyetçilik anlayışından az da olsa bahsetmek istiyorum. Milliyetçiliğimiz Türk Milleti’ne mensubiyet bilincini geliştirmeyi hedefleyen ve onun ayırt edici vasıflarını dünyayı ve olayları yorumlayışta temel referans kabul eden fikirler ve duyarlılıklar bütünüdür. Milliyetçi düşünce sistematiğinin unsurları arasında milli kimlik, milli dil, milli kültür, milli hakimiyet, milli devlet, dayanışma kavramları belirleyici bir öneme sahiptir.

Milliyetçiliğimiz, Türk Milleti’ne olan derin bağlılığımızın ve sevginin verdiği ilham ve cesaretle var oluşunu anlamlandırmayı ve geleceğinin garanti altına almayı temel hedef olarak kabul eder ve bunun için her türlü çabayı gerekli görür.”

DEMOKRASİ VE MİLLİYETÇİLİK

Mustafa Topal şunları söyledi:

“Devlet idaresinde milletin en iyi şekilde temsil edildiği bir resim olan demokrasiyi hukukun üstünlüğünün insan hak ve özgürlüğünün en geniş anlamda teminat altına alındığı bir sistem olarak görmekte ve benimsemektir. Demokrasi ile milliyetçilik ikiz bir kardeş gibidir. Bu duygu ve düşüncelerle cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş beye Allah’tan rahmetler diliyorum. Bayrak inmesin, ezan susmasın, devletimiz bölünmesin diye mücadele veren, şehit düşen bütün vatan evlatlarını da rahmetle anıyorum. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Allah büyük Türk Milleti’ni tekrar İstiklal Marşı yazma durumuna düşürmesin”