Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında uzun yıllardan bu yana hak, hukuk, adalet mücadelesi veren, partisine olan inancından asla taviz vermeyen Dr. Şevkin, CHP Adana Milletvekili Aday Adaylığını gururla açıkladı.
24, 25 ve 26. Dönem Adana Milletvekili adayı olarak Adana’yı köşe bucak gezmesiyle bilinen ve ‘Atom Karınca’ lakabı takılan Dr. Şevkin, Türkiye’nin 24 Haziran’dan itibaren aydınlık günlere kavuşacağını, demokrasinin tam anlamıyla içselleşeceğini kaydetti.
Türkiye’de yaşayan tüm insanların 24 Haziran 2018’den itibaren geçim ve gelecek kaygısı duymadan, ürettikleri ve hakça paylaştıkları bir döneme kavuşacağı ümidini taşıdığını dile getiren Dr. Şevkin, “Hukukun üstünlüğünü etkin kılmış, adil, çağdaş ve yaşanabilir bir dünya oluşturmak mümkün. Tüm bunları mücadelemizle ve kararlılığımızla gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
“HALKIMIZIN MECLİSTEKİ SESİ OLMAK İSTİYORUM”
Halka hizmet şiarıyla milletvekili olmak istediğini, Türkiye’nin çağdaş geleceğinde kendisinin de imzasının bulunmasından onur duyacağını vurgulayan Dr. Şevkin, “Yıllardır yaptığım çalışmaları, çözüm odaklı olarak mecliste sürdürmek ve halkımızın meclisteki sesi olmak istiyorum. Bu nedenle 27. Dönem Adana milletvekilliği aday adaylığı için kamu görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Bundan önce büyük desteğini aldığım partililerimizin ve Adanalıların bu etaptan sonra da desteklerini bekliyorum. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN, KİMDİR?
Adana'nın Sucuzade Mahallesi'nde doğup büyüdü. 1984 yılında Ç.Ü. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden mezun oldu.  Master ve Doktorasını yine aynı üniversitede tamamladı. 1986 yılında İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. 1987 yılında İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü'ne atandı. Adana bölgesine bağlı Mersin, Hatay, Osmaniye il ve ilçelerindeki 200'ün üzerinde belde ve belediyeye hizmet üretti. İki dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı görevini başarıyla gerçekleştirdi. Mesleki konularda ve uygulamalarda görülen eksiklikler bağlamında Adana'da depremsellik, şehircilik, su havzalarının korunması, sağlıklı çöp depolama alanlarının saptanması, jeolojik olarak sakıncalı alanlara inşaat yapılmaması, ovaların tarım amaçlı kullanılması gibi birçok konuda çalışmalar yaptı. Söz konusu çalışmaları yazılı ve görsel basın aracılığıyla kamuoyunda geniş yankı buldu. 
Kent Sorunları Sempozyumu düzenleme ve yürütme kurulları içerisinde yer aldı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayınlandı. Çok sayıda konferans verdi. 24,  25 ve 26. Dönem Adana Milletvekili Adayı, TMMOB Kadın Komisyonu üyesi olan  Müzeyyen Şevkin, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üye ve delegesi, Yapı Yol Sen Kurucu Üye ve İşyeri Temsilcisidir. Şevkin’in birçok vakıf ve dernek üyeliği bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk annesi olan Şevkin, iyi düzeyde İngilizce biliyor.