Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) gönül veren, 2011 ve 2015 milletvekili adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 1 Kasım 2015 milletvekilliği seçimlerinde CHP’den aday adayı olmak için kamudaki görevinden 31 Ağustos 2015 itibariyle istifa etti.

Çukurova Bölgesi’ni hem siyasi hem de mesleki olarak karış karış gezmesiyle bilinen, çalışmaları nedeniyle “Atom Karınca”, “Adana’nın Bacısı” ve “55 Müzeyyen” olarak önemli bir çıkış yakalayan Dr. Müzeyyen Şevkin, 25. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesi CHP’de yapılan ön seçimde şahsına gösterilen teveccühün mücadele azmini ve sorumluluğunu bir kat daha artırdığını vurguladı.

CHP’de yeniden aday adayı olmaktan onur duyduğunu ifade eden ve konuyla ilgili açıklama yapan Şevkin, ülkemizde alınmayan önlemler nedeniyle iş kazalarının cinayete dönüştüğünü, madenlerde insanların göz göre göre ölüme sürüklendiğini, yanlış yer seçimleri nedeniyle selde, heyelanda ve depremde can kayıpları yaşandığını vurguladı. Şevkin, “Neredeyse her gün ortalama 7 kadınımız cinayete kurban gidiyor. Her yıl yüzlerce insan trafik kazalarında kurban veriliyor. Son üç ayda sivil, asker, polis yüze yakın can kaybı yaşandı. Ülkemizde hem iç hem de komşu devletler arasında barış sağlanamazken, insanlar aşsız, işsiz ve mutsuzken hiç kimsenin rahat uyuma hakkı yoktur” diye konuştu.

“CHP, YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE VAADEDİYOR”
Mücadelenin hayatın her alanında olması gerektiğine işaret eden, sendika, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarında verdiği mücadelenin siyasi alanda da sürdüğünü vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“25. dönem milletvekilliği seçimleri öncesi CHP’de yapılan ön seçimde,  tarafımıza gösterilen teveccüh mücadele azmimizi ve sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmıştır. Yoksulluk, eşitsizlik ve akan kanın durması için, ülke içinde yaşanan kaosun sona ermesi, içeride ve komşularda barışın yeniden oluşması için, işsizin, köylünün, memurun, emeklinin, çiftçinin, esnafın, kadınların, gençlerin, engellilerin haklarını savunmak için, iş dünyası, sanayici ve esnafın daha üretken olabilmesinin önünü açmak için, ülkemizde tarımı yeniden baştacı yapmak için, nitelikli, araştırmacı, sorgulayıcı bir eğitim sisteminin oluşması, herkese eşit sağlık hizmetleri sunulabilmesi, doğası ile, hayvanı ile barışık yaşamak için, üreterek işsizliğe ve yoksulluğa son verilebilmesi için, ezilenlerin sesi olmak için…  Kısacası yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden inşa edebilmek için, tüm bu projeleri bünyesinde barındıran CHP’den milletvekili aday adayı olmak üzere kamudaki görevimden ayrıldım.”

BARIŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
Dr. Müzeyyen Şevkin, her zamanki gibi halkın ve CHP’nin bir neferi olarak mücadele edeceğini belirterek, “Bu vesile ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün artık ülkemize ve dünyamıza  gerçek manasıyla barış ve kardeşliği getirmesini dilerim” diye konuştu.