Taraflara “Halkı ikna edin, çünkü kararı biz değil halk verecek” diye çağrı yapan Başkan Soner Çetin, “Vatandaş ne diyorsa o olacak, küfür hariç her türlü propagandanın serbest olacağı bir referandum süreci yaşayacağız” dedi.

TARTIŞMA BİR HALK GÜNÜ’NDE BAŞLAMIŞTI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i referandum kararı almaya götüren süreç, her cuma günü düzenlediği Halk Günleri’nden birinde bir grup vatandaşın, “100. Yıl’daki mevcut pazar yerinin daha geniş ve uygun bir yere taşınmasını istiyoruz” demesiyle başladı. Pazarcı esnafının, “Taşınma yanlış olur, halk buraya çok alıştı” diye tepki gösterip direnmesi üzerine Başkan Soner Çetin, “Görünen o ki ‘taşınsın’ diyenler kadar, ‘hayır taşınmasın, mevcut yerinde kalsın’ diyenler de var. O halde çözüm halka gitmektir” dedi ve referandum kararı aldı.

PAZARA GİTTİ, “HALKA SORUYORUZ” DEDİ

İki tarafın da kendi görüşünde ısrar etmesi üzerine referandum kararı almak zorunda kalan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 100. Yıl’daki referandum çalışmalarını organize etmesi için ilgili birimlere talimat verdi. Çukurova Belediyesi Halk Masası birimi, seçmen kütüğünü Çukurova Kaymakamlığından aldırarak 100. Yıl Mahallesi’nde oturan 18 yaşından büyük vatandaşları tespit ettirirken Başkan Çetin de mahalle muhtarı Mehmet Yakar’ı yanına alarak halk pazarı yapılan gün pazara gitti, “Referanduma hazırlanın” çağrısı yaptı. 

“BROŞÜR HAZIRLAYIN, PROPAGANDA YAPIN”

Pazar yerinin başka bir alana taşınmasını isteyen muhtar Mehmet Yakar ve bir grup vatandaşla pazarı dolaşan Başkan Soner Çetin, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay dâhil alışveriş yapan vatandaşlar ile pazarcı esnafına şu çağrıda bulundu: “Türkiye’de halka sorarak referandum yapacağız ve bir ilki daha gerçekleştireceğiz. ‘Pazar yeri taşınsın’ diyen de var,  ‘Hayır, halk buraya alıştı, diğer tarafa kimse gelmez’ diyen de. O halde kararı halk versin. Broşürler hazırlayın, afişler yaptırın ve halkı ikna edin. Ne derseniz deyin ama sakın ola ki karşınızdakini kırmayın, küfür hariç her şey serbest” diye konuştu.

“HALAY ÇEKEREK REFERANDUM YAPACAĞIZ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, referandum için tüm hazırlıkların belediye ekipleri tarafından yapılacağını, ancak propagandayı tarafların yapacağını söyledi. 100. Yıl Mahallesi’nde uygun bir yere 16 Mayıs Cumartesi günü sandıkların koyulacağını belirten Başkan Çetin, “Sadece referandum yapmayacağız, halaylar çekip türküler söyleyerek oy kullandıracağız. Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyoruz. Mahalle dışından sadece 150 pazarcı esnafı da oy kullanacak, karışıklık olmaması için her türlü önlemi alıyoruz” dedi.