AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in toplantı öncesinde Meclis Üyelerine hitap etti. Ömer Çelik kürsüye çıkmadan önce söz alan  ATO Başkanı Atila Menevşe , '' Ayakkabıcılar, tekstilciler, mobilyacılar ve mahrukatçıların kümelenmesi, Şehir Hastanesi, Adana Müze Kompleksi, Stadyum, Adliye Binası ve Havalimanı gibi bir çok proje gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi için önemli mesafeler kat edilmiştir. Bu saydığım projelerde sizin fikirlerinizi, gayretinizi ve takibinizi iş dünyası olarak takdir ediyoruz. Size müteşekkiriz'' dedi 


Adana Ticaret Odası Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkavekili Murtaza Kılçık Başkanlığında, Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mart Meclis toplantısının gündemine geçilmeden önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik Meclis Üyelerine hitap etti. Çelik'in hitabından önce ATO Başkanı Atila Menevşe kürsüye çıkarak, '' Ekonomimize son zamanlarda yapılan saldırılar piyasalarda sıkıntılar yaratmıştır. Ancak alınan kararlar yapılan müdahaleler ekonominin çarklarını döndürmeyi sağlamıştır. İstihdam maliyetinin azaltılması, finansmana ulaşımda sağlanan kolaylıklar, piyasaları hareketlendirmek için alınan tedbirlerdir. KDV iadesini hızlandırma kararları semeresini vermiş, faizlerin ve enflasyonun olumlu gelişmeleri kaydedilmiştir. Bizlere düşen daha çok çalışmak olmalıdır. Nitekim son aylarda Adana'nın ihracat atağını sevinçle karşılıyoruz. Daha çok ihracat yapmalıyız, ihracat potansiyelimiz var. Bu konuda gayretimiz devam edecektir.  Çukurova rekabet gücüyle Marmara'ya alternatif bir bölgedir.Enerji üssü projesinin hızlandırılması, lojistik avantajının desteklenmesi, sanayinin rekabet gücünün artırılması, tarımda katma değerin yükseltilmesi, turizm potansiyelinin harekete geçmesi, şehirde yaşam kalitesinin artırılması hedeflerimizdir. Ayakkabıcılar, tekstilciler, mobilyacılar ve mahrukatçıların kümelenmesi, Şehir Hastanesi, Adana Müze Kompleksi, Stadyum, Adliye binası ve havalimanı gibi bir çok proje gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi için önemli mesafeler kat edilmiştir. Bu saydığım projelerde sizin fikirlerinizi, gayretinizi ve takibinizi iş dünyası olarak takdir ediyoruz. Size müteşekkiriz, sağ olun var olun. Bu gelişmelerde  hiç şüphe yok ki, son yıllarda sağlanan birlik beraberliğin etkisi büyük olmuştur. Temennim önümüzdeki 4-5 yılda da bu beraberliğin devamıdır.Bizlere düşen görev ise, bu birlik ve beraberliği muhafaza ederek, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak ve istihdam yaratmaktır '' dedi

Ömer Çelik'i kürsüye davet eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ATO Başkan Yardımcısı merhum Ömer Küpeli'nin salonda bulunan oğlu ve kızı için hazırlanan plaketi merhumun ailesine takdim etmesini rica etti. Duygusal anların yaşandığı Meclis Salonunda plaket verme işleminin ardından söz alan Ömer Çelik,  Adana Ticaret Odasına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Dünya ekonomisinin seyri ile ilgili Meclis'e bilgi veren Çelik, '' Adana Ticaret Odası 125 yıllık bir maziye sahip. Suriye ve Irak'ta bu istikrarsızlık olmasaydı ya da yarın bir gün bu istikrarsızlık ortadan kalktığı zaman emin olun bölgenin en büyük oyuncularından biri Adana Ticaret Odası olacaktır. O istikrarsızlık belki on, yirmi yıllar kaybedilmesine yol açıyor. İktisadi hayattaki ticaretin serbest olmasıyla siyasi istikrar, bölgesel istikrar arasında çok yakından bir bağlantı vardır'' dedi.

Serbest ticaretin her zaman barışı koruyan bir durum olduğunu belirten Çelik, insanlar ve toplumlar arasında ilişkileri güçlendirdiğini, toplumları birbirine daha çok bağladığını ve insanların kavga ya da çatışma yerine daha güçlü bir ilişki ağının içine yerleştirdiğini anlattı.
Ömer Çelik, ''Adana güzel şeyler olduğuna dikkat çeken Ömer Çelik, Adana'da Odalar artık bir ve beraber. Bu birliktelik Adana'nın menfaatine. Daha önceleri Odalar arasında bile uyumsuzluk kavga vardı. Bir Odanın istediğini diğer Oda engellerdi ama şimdi çok güzel bir birliktelik var bu birliktelik şehir için başarıyı beraberinde getiriyor. 15 Temmuzda Odalarımızın aldığı ortak tavır ortada.  Adana Ticaret Odası Başkanımız  ve diğer Oda Başkanlarımız yönetimleriyle ve meclisleriyle birlikte 15 Temmuz hanin Fetullahçı hain darbe girişimi esnasında  Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin çağrısına tüm Türkiye gibi cevap vermiş ve 1 aylık demokrasi nöbetlerinde her akşam sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutmuştur. İşte bu tavır birlikteliğin uyumu ve ürünüdür. Yerel seçimlerin sonuçları Adana'mızın geleceği için ekonomimiz için önem arz etmektedir.'' ifadesini kullandı.

Ömer Çelik'in konuşmasını tamamladıktan sonra başka bir programa katılmak üzere salondan ayrıldı. Çelik'in salondan ayrılmasından sonra gündeme geçildi. Faaliyetleri paylaşan ATO Başkanı Atila Menevşe, '' İhracata verdiğimiz önemin meyvesini almaya başlıyoruz. Daha önce sizlere duyurduğumuz 66 bin dolarlık ihracat kampımız  esnasında gerçekleşen satışa ek 309 bin dolarlık yeni bir ihracatın gerçeklemiş olması bizim için övünç kaynağıdır. İhracatla birilikte 50 Bin istihdam hedeflerimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz ''  ifadesini kullandıktan sonra  sektör sunumları ile toplantı sona erdi.