AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, MHP'nin af önerisine sıcak bakmadıklarını söylerken, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın devam edip etmeyeceğiyle ilgili, "Yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağını henüz değerlendirmedik" ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basına yaptığı açıklamada, MHP’nin af önerisine, “Daha önce açıkladığımız pozisyonumuz neyse, o pozisyonumuzu koruyoruz. Af konusu bizim gündemimizde yok” şeklinde yanıt verdi. 

Sözcü Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili yaptığı açıklamaları ise, “Macron’un açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Sayın Macron’un kullandığı kavramlara hakim olmadığını görüyorum. Türkiye, Atatürk Türkiyesi değil diye bir ifade kullanıyor. Kurucu liderinin gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyen bir Türkiye var. Sanki Türkiye’de laiklikte bir aşınma varmış gibi ifadeler kullanıyor. İslami terör diye son derece yanlış bir ifadeyi kullanmaya devam ediyor. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Sayın Fransa Cumhurbaşkanı’ndan hem Türkiye’ye yönelik sağduyulu ifadeler duymak isteriz hem de İslam ve terör kelimelerinin yan yana kullanılmasının ne kadar yanlış olduğunu söylemek isteriz. Bir konuşmada birden fazla hata yapılmıştır” ifadeleriyle değerlendirdi.

Ömer Çelik, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edip etmeyeceği konsunda, “Bu ittifakın kıymetli olduğunu hep söylüyoruz. Yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağını henüz değerlendirmedik” dedi.

“O ALAN BUNDAN SONRA BÖYLE BİR İŞ İÇİN KULLANILMAYACAK”

Cumartesi Annelerinin eylemine ilişkin bir soru üzerine Çelik, “Sayın Genel Başkanımızın Başbakanlığı döneminde bu annelerin kabul edilmesi ile ilgili olan tutumuz ile bu son ortaya çıkan müdahale arasında bir çelişki yok. Gelinen noktada gözlemlerimize göre yavaş yavaş 2010 yılından itibaren burası annelerin adalet ve vicdan arayışını temsil eden platform olmaktan yavaş yavaş terör örgütlerinin ele geçirmeye başladığı bir platform haline dönüştü. Bu evladını yitiren annelere karşı bir tutum değildir. Terör gruplarının burayı bir eylem alanına dönüştürmesine karşıdır. Annelerin acısını istismar ederek terör propagandası yapmasına bir takım faaliyetler içerisine girmesine bundan sonra müsaade edilmeyecektir. O alan bundan sonra böyle bir iş için kullanılmayacaktır” ifadelerini kullandı.