Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yurt Mahallesi’nde hayata geçirdiği proje için önce halka sordu. “Evet” yanıtını alan Başkan Çetin’in yaklaşımı, aslında Avrupa’nın bazı ülkelerinde plebisit yani halk oylaması olarak uygulanagelen bir yöntem. Başkanlığa seçildikten sonra Yurt Mahallesi Muhtarlığına bitişik kapalı pazarın çeşitlendirilerek canlandırılmasına yönelik bir proje hazırlatan Soner Çetin, Muhtar Arif Çetin’in de bulunduğu bir anda halkla bir araya geldi ve net konuştu: Halkın olurunu almadan, halkın içine sinmeden hiçbir projeyi yapmayız, başlatmayız.

“BU PROJEYİ UYGUN GÖRÜYOR MUSUNUZ?”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yurt Mahallesi Muhtarlığına bitişik kapalı alanda nasıl bir alışveriş ortamı hazırlayacaklarını anlatmak üzere yöre halkıyla bir araya geldi. Sürekli sahada vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Bu pazarı aktif hale getireceğiz. Mevcut esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Biz belediye yönetimi olarak burayı haftada bir gün sebze meyve pazarı yapacağız. Sizin uygun görmediğiniz bir çözüme gitmem. Haftada bir gün sebze-meyve pazarı olması yönündeki projemizi onaylıyor musunuz, kabul ediyor musunuz?” diye sordu.

HALKIN ‘EVET’ DİYEN OYU ALKIŞLARLA GELDİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in sorusuna Yurt Mahallesi’nde oturan vatandaşlar toplu halde “evet” diyerek ve alkışlayarak karşılık verdiler. Esnaftan bazı kişiler ve kimi vatandaşların ayrıntılara yönelik sorularını da yanıtlayan Başkan Soner Çetin, ödenecek kira bedelleriyle ilgili olarak da “Biz önce burayı yeniden tasarlayıp bir canlandıralım, aktif hale getirelim. Esnaf kazanmaya, yöre halkı istediği her ürünü bulmaya başlasın, kıymet takdir işini daha sonra değerlendiririz, hiç merak etmeyin” diye konuştu.