Milletvekili Mehmet Şükrü Erdin, Milliyetçi Hareket Partisinin TBMM Başkanlığına verdiği Meclis Araştırması açılması yönündeki grup önerisi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. MHP’nin verdiği öneride Adana’nın işsizlik sorunlarının araştırılarak birtakım önlemlerin tespit edilmesi hususu gerekçe gösterilip Adana’nın işsizlik kaynaklı göç verdiğini öne sürülmüştü.

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Adana’nın köklü bir geçmişi olan, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu belirterek potansiyeline vurgu yapıp, AK Parti hükümetlerinin bu değere sahip çıkarak toplamda 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini söyledi.

Milletvekili Erdinç, son olarak 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'nin 18 Eylül’de hizmete girdiğini hatırlattı. Ayrıca Adana’yla birlikte Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde gibi çevre illerin de hizmet aldığı Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nin eylül ayında göreve başladığını belirten Milletvekili Erdinç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adalet sarayımız bitmek üzere. Ulaşımda Güney Çevre Yolu, Kozan Bağlantı Yolu, Mansurlu Yolu çalışmaları hızla devam etmekte. Eğitimde ise bilhassa kenar mahalle olarak tabir edilen bölgelerimizde bina anlamında yüzde 99 oranında sorunları çözülmüş durumda. Sulama alanında da yeni ve önemli projeler Adana’ya kazandırılmaya başlandı. Bu da tarımda önemli bir katkı sağlayacak.”

Adana’daki istihdamın durumu hakkında önemli bilgiler paylaşan Erdinç son olarak şunları söyledi:

“İstihdam konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ocak ayında başlattığı proje çerçevesinde, Adana sanayisinin Adana’ya kazandıracağı istihdam sözü 15 bin iken bu gün itibariyle 35 bin 500 insanımız sanayide istihdam edilerek önemli bir atak gerçekleşmiştir. Ancak bunun yanında konunun görünmeyen bir tarafı daha var. Sanayicilerimiz çalıştırmak üzere eleman bulmakta ciddi güçlük yaşamaktadır. Bu konuda da işverenle işçinin bir araya geldiği uygun zeminin oluşmasını temenni ediyorum.”