Orhan Bayram, yapılacak olan imar değişiklikleriyle birlikte Yüreğir’in kent merkezi haline getireceklerini belirterek, “Seyhan’da yeşil alan kalmadı. Biz AVM’lerle, rezidanslarla, yeşil alanlarıyla yeni bir Yüreğir kuracağız” dedi.

ADANA’NIN GELECEĞİ YOK EDİLMESİN

Önümüzdeki dönemde Yüreğir Belediyesinin bütçesinin 1 milyar dolara sahip olacağına dikkat çeken Bayram, “Bu iş tesadüflere bırakılmayacak kadar önemlidir. Yüreğir’i bir kez daha vizyonsuz, beceriksiz ellere bırakmayalım. İlçemizin geleceğinin yok edilmesine izin vermeyelim. Yüreğir’in geleceğini yok etmek, Adana’nın geleceğini yok etmektir” diye konuştu.

 KİBRİT KUTUSU GİBİ BİNALAR

CHP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Orhan Bayram kentsel dönüşüm yalanlarına halkın inanmaması gerektiğini de belirterek,”TOKİ kibrit kutusu gibi binalar yapıyor. Biz, imar değişikliğinin ardından müteahhitlerle anlaşıp ilçede devasa bir yapılaşmaya gideceğiz. Burada yaşayan toprak sahipleri zenginleşecek, Yüreğir’de yaşayan emekçiler zenginleşecek, AVM’lerin, rezidansların iş ortağı olacak. TOKİ müteahhitleri değil, halk zenginleşecek ” dedi.

 

ÖRNEK İLÇE OLACAK

İlçenin belli bölümünün büyük AVM’ler ve otellerle donatılması, bazı hastanelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının da bölgeye taşınmasının avantaj olduğunu kaydeden Bayram, ‘’ Çarpık kentleşmenin Adana’daki en büyük simgesi olan Yüreğir’i örnek bir ilçe haline getireceğiz. Yüreğir’in en büyük sorunlarından biri olan altyapı sorununu da çözeceğiz’’ diye konuştu.

İFLAS ETMİŞ ANLAYIŞA SON

Vasıfsız göç ve işsizliğin en yoğun yaşandığı ilçeyi şantiyeye çevireceklerini, işsizlikle mücadele projelerini de hayata geçireceklerini ifade eden Orhan Bayram, ‘’ İşsizliği ve yoksulluğu yenmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İflas etmiş belediyecilik anlayışına son vereceğiz’’ dedi.

PROJELERİMİZ HAZIR

Bayram, Yüreğir’in yıllarca beceriksiz ve vizyonsuz yöneticiler tarafından yönetildiğini ve bu yüzünden geri kaldığını belirterek, ‘’Yüreğir’de Optimum’un, Hilton otelin bir cazibesi var. Oysa bu ilçenin en ücra köşesi de cazibeli hale getirilebilir ama o insan yaşayamayacak kadar kötü olan bölgeleri cazibe merkezi haline getirecek bir anlayış yok. Gelenler makyaj yaptılar, günü kurtardılar. Biz Yüreğir’i hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar güzelleştireceğiz. Adaylığımız açıklandığı gün, projelerimizi açıklayacağız’’  diye konuştu.