CHP Adana Milletvekili Sümer, Yeşiloba Mahallesi’nde Mahalle Muhtarı Ata Ürün’ün de evladını yitirdiği acı olayın yaşandığı ve yıllardır bitmeyen demiryoluna geçit sorununu bir kez daha TBMM gündemine taşıdı. D-400 karayolunu ikiye bölen yerde şehirlerarası ulaşım araçlarının yoğun bir şekilde kullanıldığını belirten Sümer, mahalle sakinlerinin ve diğer vatandaşların kullanabileceği bir geçit olmaması nedeniyle her gün oradan geçmek zorunda kalan vatandaşlar için hayati tehlike oluştuğunu söyledi.
VATANDAŞLAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA
Konuyu, daha önce üyesi bulunduğu Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda TCDD’nin hesaplarının görüşülmesi sırasında TCDD Genel Müdürü’nün bulunduğu toplantıda da gündeme getirdiğini hatırlatan Sümer, yöredeki vatandaşların, muhtarın da ısrarlı talebi olmasına karşın bir türlü geçidin yapılmadığına dikkat çekti. Sümer, “Adana’da halen çözüme ulaştırılmamış bu sorunun devam ettiği dikkate alındığında, birçok vatandaşımız göz göre göre adeta ölüm ile burun buruna yaşamaktadır” dedi. 
MALİYETİ CANLARDAN KIYMETLİ Mİ?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Bahsi geçen bölgeye üst veya alt geçit yapılması hususunda herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise yapım çalışmaları ne zaman başlayacaktır?” diye soran CHP’li Sümer, şu sorularına yanıt verilmesini talep etti:
“-Söz konusu bölgeye yapılacak bir yaya (üst veya alt) geçidinin maliyeti ne kadardır? 
-Bölgeye bir geçit yapılmayacak ise bunun gerekçesi nedir? 
-Son üç yılda, D-400 karayolu üzerinde, kaç adet trafik kazası meydana gelmiş, kaç vatandaşımız bu kazalarda yaralanmış, kaç vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir?
-Üst geçidin yapılmamasından kaynaklı olarak meydana gelecek üzücü kazaların sorumlusu kim ya da kimler olacaktır? 
-Bugüne kadar, gerek mahalle muhtarının gerekse çevrede yaşayan vatandaşların talep başvurusu olmasına karşın, bu talebin karşılanmamış olmasının gerekçesi nedir?
-Talep edilen geçidin yapılmamasıyla ilgili herhangi bir sorumlu hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise bu konudaki son hukuki durum nedir?”