CHP Adana İl Başkanı Sümer mesajında şunları söyledi’’ İlk çağlardan günümüze kadar ulaşan tüm inançlar ve tüm öğretilerde’’önce insan’’ anlayışıyla barışın önemini vurgulanmış, savaşa, şiddete, baskıya ve insan onurunu kıran uygulamalara karşı çıkılmıştır. İnsanlığın tarih boyunca edindiği engin deneyimlere karşın, geçmişteki hatalardan ders alınmaması, bir türlü önlenemeyen savaş ve çatışma ortamında masum insanların doğrudan silah ve bombaların hedefi olması, günümüz dünyasının temel çelişkilerindendir.

Bugün dünyada açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklar karşısında yaşam savaşı veren milyonlarca insana yardım eli uzatmak, kaynakları onların yaşam koşullarının iyileştirilmesine ayırmak yerine, silahlanma yarışının sürdürülmekte olması düşündürücüdür.

Hütler faşizminin 1939 yılında Polanya’yı işgal ederek ikinci Dünya Savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül ‘’Dünya Barış Günü’’olarak ilan edilmiştir. Dünya Barış Günü, insanlık tarihinde yaşanan savaşla gelen yıkım süreçlerine karşı, barış özleminin dile getirildiği, insan ve toplum olarak sorumluklarımızın tüm yoğunluğuyla anımsandığı günlerdendir

Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk’ün,’’Yurtta barış, dünyada barış’’ilkesini temel ve vazgeçilmez ilke olarak benimsemiş ve savunmuş, bu tutumuyla, dünyada büyük saygınlık kazanmıştır.

Sorunlarla dolu coğrafyada yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çabalarını sürdürmeli, komşularımızla barış içinde bir politikadan asla vazgeçmemelidir. Çağımız da savaların başlıca sorumlusunun emperyalizm olduğu unutulmamalıdır.

Bölgemizde ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında; Irak, Lübnan, Suriye ve Mısır da etnik ve mezhebe dayalı yıllardır süren iç savaşlar sonucu binlerce masum Müslüman kardeşimizin ölmesine AKP hükümetinin de en önde destek olması, Atatürk’ün emperyalizmle savaşarak barış tohumları ektiği bu toprakların emperyalizmin üssü duruma gelmesi kabul edilemez.

Atatürk’’Barış milletleri refah ve mutluluğa eriştiren en iyi yoldur. Fakat bu kavram bir defa ele geçirilince daima dikkat ve itina ile her milletin ayrı ayrı hazırlığını ister’’Demektedir.

CHP Adana İl Örgütü olarak, barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsenmesi, savaşın, şiddetin olmadığı bir dünyada, tüm insanların dostça, kardeşçe yaşamasını diliyoruz.’’