Yapılan ziyaretten son derece memnun olan dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksoy ve dernek yöneticileri Hatice Akgül ve Zehra Füsun Erkemen, AK Partili hanımlara teşekkür edip desteklerini esirgememelerini istediler.
Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, AK Parti olarak kadınlara ve özellikle çocuklara çok önem verdiklerini ve gerekli yasalar çıkartarak bu önemi uygulamaya koyduklarını belirterek şunları söyledi, “2005 yılında çıkan Çocuk Koruma Kanunu var biliyorsunuz. Yani artık aileler, bu çocuk benim malım mülküm, üzerinde tasarruf yaparım dememeli. Eğitim hakkını elinden almak, sokaklar da çalıştırmak ve suçlarda kullanmak gibi, tutumlar içinde olurlarsa çocukların velayet hakkı ellerinden bile alınabilmektedir. 12 Eylül de yapılan Referandum sonucunda da çocuklarımıza pozitif ayrımcılık getirecek yeni kanunların ve uygulamaların çıkartıla bilmesi sağlanmıştır. Bugün burada olma amacımız hem tanışalım, hem de derneğinizin ihtiyaçları ve beklentileri nelerdir bilelim istedik. Kurban Bayramı yaklaşmakta, çocuklarımızı bayramda sevindirelim diyoruz, onun için, Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği’ne nasıl yardımcı oluruz diye öğrenmeye geldik” dedi.
Dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksoy, derneklerinin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Dernek olarak, sokak çocuklarına öğle yemeği, okula gönderme, ailelerine yeniden kazandırma ve iş imkânı sağlamak gibi gayretleri olduğunu söyleyen Aksoy, “Çocukların sorunlu veya sorunsuz olması fark etmiyor. Bizim amacımız çocuğu ailesiyle barıştırıp o aileye yeniden kazandırmak. Madde bağımlısı olan çocukları, bu alışkanlıklarından vazgeçirmek için gerekli desteği sağlamak ve tavsiyelerde bulunup, gerekli tedavi neyse oraya yönlendirmeler yapıyoruz. Aileler maalesef bu çocukları kullanıyor ve bu çocukları çalıştırıp onların sırtından geçiniyorlar. Bu konuda ailelerle irtibata geçip tavsiyelerde bulunuyor, çocukları okula göndermeleri konusunda gerekli yaptırımları, Çocuk Şube yardımı ile uygulatıyoruz. Burada önemli olan ‘Önce Çocuk’. Çocuğu öteleyen değil, önceleyen projeler hayata geçirilmeli. Eskiye göre atılan adımlar ve yeni yatırımlar, ‘Sevgi Evleri’ projesi özellikle umut verici gelişmelerdir” dedi.
Kadın dayanışmasına dönen ziyaret, Kurban Bayramı öncesi tekrar buluşma randevusu ile sona erdi.