Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 çocuğun yaralandığı yangın faciasıyla ilgili açılan davanın 7 saat süren ilk duruşmasını baştan sona takip eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Mağdur aileleri yalnız bırakmayacağız” dedi. 
29 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan olayda bir dizi ihmal ve vurdumduymazlık olduğunun ortaya çıktığı ilk duruşmada çocukları yaşamını yitiren ve yaralanan aileler, cemaat mensupları tarafından baskı, tehdit ve para teklifi ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Kozan’da 7 saat süren duruşma sonrasında cemaate yakın kişi ve sanık yakınları tarafından, avukatlara ve mağdur ailelere yapılan fiziki saldırının kabul edilemez olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bazı kesimlerin gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

CUMHURİYET SAVCILARI GEREĞİNİ YAPMALI

Laik ve çağdaş eğitimden özellikle kırsal kesimdeki çocukların cemaatler tarafından uzaklaştırılmak istendiğini, Aladağ yurt yangını faciasının ise bunu gözler önüne serdiğini kaydeden Özdiş, yargılama sürecindeki dosyada davacı ailelere baskıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Duruşma sonrası yaşanan arbedenin hangi anlama geldiğinin güvenlik güçleri ve hukuk sisteminde iyi değerlendirilerek mağdur ailelerin mutlaka korunması gerektiğini ortaya çıktığı belirtti.

ZORBALIĞA VE BASKIYA İZİN VERİLMEMELİ

Milletvekili Özdiş yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Aladağ’da çıkan yangın 12 can ile birlikte yurdumuzun da yüreğini yakmıştır. Duruşmada da verilen ifadelerden görüldü ki, kırsal alanlarda örgütlenme peşinde olan cemaatler çocuklarımızı laik çağdaş eğitimden uzaklaştırmanın peşindeler. Buradaki ifadelerde çocuklarını kaybeden ve yaralanan aileler davacı oldukları için cemaatçiler tarafından baskı ve tehditle davalarından vazgeçirilmeye çalışılmaktadır. Devletin güvenlik birimleri ve Cumhuriyet Savcıları bu konuda gereğini yapmalı. Çocuklarını kaybeden ailelerin acılarına bir acı daha eklenmesine izin vermemelidir.”
Duruşma sonrası gerçekleştirilmek istenen saldırının da asla kabul edilemez olduğuna değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, yurt yangını faciasında adaletin yerini bulana kadar konunun takipçisi olacağını söyledi.