İktidarın eğitim sisteminde sürekli yaptığı değişikliklerle ülkeyi FETÖ ve gericilerin oyuncağı haline getirdiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, eğitim sisteminin çökertilerek cumhuriyet kazanımlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurguladı.

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ

OHAL kapsamında KHK’lar ile ülkenin yönetilmeye çalışıldığı ve çıkarılan her kararname ile eğitim emekçilerinin mağdur edilerek işinden olduğunu belirtti.

Eğitim – Sen üyesi eğitim emekçilerinin gözaltına alınmalarına karşı gerçekleştirilen basın açıklamasına destek veren Özdiş, “FETÖ bahanesiyle eğitimciler gözaltına alınıyor. Bu bir FETÖ değil muhalif operasyonudur” dedi.

Eğitim İş Adana 2 Nolu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na da katılarak bir konuşma yapan Özdiş, “Cumhuriyet kazanımlarını siz laik çağdaş eğitimden yana olan eğitim emekçilerinin sayesinde koruyacağız. Bizi çağın gerisine götürmeye kalkışan zihniyete karşı hep birlikte direneceğiz” dedi.

ALADAĞ YANGINININ TAKİPÇİSİYİZ

Geçtiğimiz yıl 29 Kasım’da Aladağ’da bir cemaat yurdunda meydana gelen 11’i öğrenci 12 kişinin yanarak can verdiği olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Özdiş, “Konunun üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

30 Mayıs Salı Günü Kozan’da gerçekleştirilecek duruşmaya katılacağını da vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Çocukları cemaat yurtlarına teslim eden zihniyete karşı mücadelemiz sürerken, yanan yok olan canlarımızın hesabını sormak için de konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Aladağ’da yüreklerimizin içini yakan yangında kaybettiğimiz canların hesabını sorumluların hukuk önünde vermesi için kararlılığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.