Özdiş, “HP kadını özgürleştirmek, cevre baskısından ve feodal yapı etkisinden kurtarmak, sosyolojik kökenden kaynaklanan sıkıntıları gidermek yanında siyasette her alanda kadınlarımızın varlığından güç almaktadır.” dedi.

Mahalle ve partili ziyaretlerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri yöneticileri ve üyeleri ile buluşarak “Neden aday adayı olduğunu anlatmayı” sürdürdüğünü belirten İnşaat Mühendisi ve bir dönem Adana Milletvekilliği de yapan İbrahim Özdiş,  Cumhuriyet Kadınları Derneğini ziyaret etti. CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Özdiş,  Belediye Başkanlığı için aday olduğunda kadınlar için yapacağı projeleri açıklayacağını,  kadına bakışının demokrasi, insan hakları ve eğitim sorununu da kapsadığını söyledi. İbrahim Özdiş, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Aysel Ulusoy ve yöneticileri ile kadın sorunları ve kadının siyasetteki yeri üzerine kapsamlı görüşmelerde bulundu. CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Özdiş, bu bağlamda CHP programını adres göstererek “Partimizin her seçimde kadınlar için yapacakları bildirge ile açıkladığı gibi yerelde Seyhan içinde üreteceğimiz projeler var.”diyerek şöyle konuştu:

“Kadınlarımızın toplumda önemini ve onların yaşamımızdaki yerini biliyoruz. Her Alanda Fırsat Eşitliği, Çağdaş Laik Demokratik Cumhuriyetimizin Var olma Koşulu olduğunun bilincindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Cumhuriyetimiz ile kadınlarımız eşit yurttaş kimliğine ermiş, seçme seçilme ve temsil hakkını kazanmıştır. Bunun gelişmesinden öte kadınlarımızın aile bütçelerine katkıları ve farklı yönleri ile de becerilerini geliştirmeleri için yerel yönetimlerin de işlevi önemlidir. Bu nedenle CHP’nin yerel yönetimlerde varlığı kadınlarımız içinde önemlidir. Ataturk Devrimleri ile Türk kadınını toplumda çağdaş, eğitimli, meslek sahibi, özgür bireyler olma niteliğine kavuşturma yolunda çok büyük kazanımlar sağlanmıştır. Bunu ileri taşımamızın yanında kadınlarımızın siyasette daha etkin görevler üstlenmeleri adına bizler onlarla omuz omuzayız. CHP kadını özgürleştirmek, cevre baskısından ve feodal yapı etkisinden kurtarmak, sosyolojik kökenden kaynaklanan sıkıntıları gidermek yanında siyasette her alanda kadınlarımızın varlığından güç almaktadır. Bu bilinçle özgür toplumun özgür bireyi kadınlarımız belediye yönetimimizde en büyük destekçilerimiz ve işbirliği içinde çalışacağımız değerlerimiz olacaktır.”