CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Adana’da Bakımyurdu Caddesi üzerinde bulunan Hacettepeliler Tıp Merkezi çalışanlarının 1 yıldır maaş alamama ve işyeri devri nedeniyle yaşadığı mağduriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu. Çalışanların mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Özdiş, Bakan Müezzinoğlu’na “Tıp merkezini yeni devralanların, çalışanlara tazminat ve diğer haklardan feragat etme zorunluluğu getirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

“HER ZAMAN EMEĞİN YANINDAYIZ”
CHP’li Özdiş, her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduklarını ifade ederek, “Hak ve emek mücadelesi veren onlarca işçinin mağdur edilmemesi gerekiyor. Şu anda Hacettepeliler Tıp Merkezi el değiştirerek, başka bir şirkete devredilmiştir. Yıllardır bu tıp merkezinde çalışanların yeniden iş sözleşmesi yapılarak görevlerine devam etmesi istenmiştir. Yalnız bu sözleşmede çalıştıkları yıllara ait tazminat ve çeşitli sosyal haklarını istememeleri şartı getirilmiştir. İşçiler çalışmakla, çalışmamak arasında direnmektedir. Tıp merkezini devralan şirketin işçilerin mağduriyetini bir an önce gidermesini, işlerine son verecekse tüm sosyal haklarını vererek işten çıkarması gerekir. Temennimiz işçilerimizin işten çıkarılmadan, yeniden emek mücadelesine devam etmeleridir” dedi. 

MAĞDURLARIN YANINDA OLACAK MISINIZ? 
Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konuya tüm detaylarıyla değinen CHP’li Özdiş şu soruları yöneltti:
“-Söz konusu tıp merkezi çalışanları tarafından Bakanlığınıza ulaşan herhangi bir şikayet dilekçesi mevcut mudur?
-Söz konusu tıp merkezinde maaşlar düzenli ödenmekte midir?
-Tıp merkezini yeni devralanların, çalışanlara tazminat ve diğer haklardan feragat etme zorunluluğu getirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda herhangi bir bilginiz var mıdır?
-Çalışanların isteği hem eski haklarının ve emeklerinin göz ardı edilmemesi hem de işlerine devam edebilmeleridir. Bakanlığınız olarak mağdurların yanında olacak mısınız?”