Öğrenci Kollektifleri ve CHP Ceyhan Gençlik Kolları’ndan oluşan 8 kişilik ekip Ceyhan’ın Sarıbahçe Köyü’nde üç hafta süreyle “Okumuş insan halkın yanındadır” felsefesiyle 28 çocuğa ücretsiz eğitim verdi. Çalışma süreleri boyunca köylülerden büyük destek gören gençler, çocuklarba birlikte fidan dikip, kitap okuyarak bir çok sosyal faaliyeti gerçekleştirdi. Kursun sona ermesi nedeniyle bir şenlikte düzenleyen gençler, çocukların 3 haftada öğrendiklerini yurttaşların beğenisine sundu.
ÖZDİŞ YALNIZ BIRAKMADI
Sarıbahçe Okulu’nda başlayan daha sonra Cemevi’nin bahçesinde devam eden eğitimlerinde öğrendiklerini sergileyen köy çocuklarını CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de yalnız bırakmadı.
Cemevi bahçesindeki etkinlikte, parasız, laik, adaletli demokratik bilimsel eğitim vurgusu yapılırken, çocuklar da hünerlerini sergiledi. Şiir dinletisi, tiyatro, koro gösterisinde bulunan çocuklar etkinlik sonunda tüm dünyaya barış ve kardeşlik çağrısında bulundu. Etkinliğe katılan ailelere ise Hünkar türkü dinletisinde bulundu.
ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Sosyal bir proje olan çalışmayı beğeni ile takip eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Bu çalışma yıllar öncesinin Köy Enstitülerini anımsatıyor. Köylerimizi ve çocuklarımızı laik bilimsel demokratik eğitimden uzaklaştırmak isteyen zihniyete inat bizler köylerimizi ve çocuklarımzı yalnız bırakmayacağız. Gençlerimiz bu inançla köylülerimizi ve çocuklarımızı aydınlatmaya devam edecek bizde onları destekleyeceğiz. Emeği geçen tüm gençlerimizi kutluyorum. Biliyorum ki ülkenin geleceği buralardan oluşacak” dedi.