Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Seçim Kanunu’na aykırı yapılan seçim geçersizdir.YSK`nın almıs olduğu karar ‘YOK’ hükmündedir. Hukuki tek yol seçimlerin iptali ve tekrarıdır!” dedi
Referandum sonrası toplanan TBMM’de söz alan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, YSK’nın aldığı kararlarla seçime gölge düşürdüğünü söyledi. 16 Nisan’da referandum oylaması için sandığa giden, "evet" veren de "hayır" veren de tüm yurttaşları saygıyla selamladığını kaydeden Özdiş, YSK kararlarıyla referandum oylamasının meşru olmaktan çıktığını vurguladı. TBMM’deki Anayasa Değişiklik Paketi görüşmeleri sırasında da sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını yitirdiğini ve bir anayasal suç işlediğini dile getiren Özdiş, son yaptığı konuşmada da şunları söyledi:
“Altını çizmek istiyorum ki bu referandum oylaması meşru değildir. Ülkenin Cumhurbaşkanı anayasal suç işlemiştir; tarafsızlık yeminine rağmen ülkenin birçok yerinde her zaman olduğu gibi mitingler düzenlemiştir, ülkenin valilerini, kaymakamlarını, imamlarını, muhtarlarını "evet" çıkması adına motive etmeye çalışmıştır. İşte, meşruiyetsizlik burada başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanını bu anlamıyla kınıyorum. Bu referandumun meşru olmadığının altını bir daha çizmek istiyorum.”