Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde, günümüz Türkiye’sin basın mensuplarının sansür ile terbiye edilmeye çalışıldığını söyledi.
109 yıl önce 2. Meşrutiyet’in ilanı ile birlikte basında sansürün kaldırıldığını ve 1946 yılından bu yana da 24 Temmuz’un ‘Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlatan Özdiş, günümüzde bunun olanaksız olduğunu söyledi. Böyle bir günde İstanbul’da Cumhuriyet Gazetesi’ndeki gazetecilerin yaptıkları haberden dolayı hakim karşısına çıktığını söyledi. Özdiş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bugün basında sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü ve basın bayramı. Ama ne yazık ki biz iktidarın kendisine muhalif gazetecileri cezaevine koyduğu günlerden geçiyoruz. Böyle bir günde adliye koridorlarında Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının davasını takip ediyoruz. Basının özgürlüğü toplumun doğru bilgiye ulaşmasıyla paraleldir. AKP iktidarı halkın doğruları bilmesini istemediği için gazeteciler üzerindeki baskılarını arttırarak bunu gerçekleştirmek istiyor. Bilinmelidir ki gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Gazetecilerin haberlerinden ötürü cezaevinde olmadığı günler diliyorum.”