Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin veadesi geçmiş 508 milyon TL’lik borç iddiasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, devletin Türk Telekom’a el koyup koymayacağını sordu.
MALVARLIKLARI SATILDI MI?
Türk Telekom A.Ş.’nin vadesi geçmiş borçlarının şirkete devletin el koyacağı iddialarını da beraberinde getirdiğini kaydeden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, verdiği önergede Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın iddiaları yanıtlamasını istedi. 2005 yılında 6.5 milyar dolar karşılığında 21 yıllığına şirketi kiralayan Suudi Oger’in geçtiğimiz 12 yılda şirketin malvarlıklarını sattığı, buradan elde ettiği gelirleri kasasına attığı iddialarının ekonomi çevrelerinde konuşulduğunu ifade eden Özdiş, Suudilerle Katar arasındaki gerginliğin ve Türkiye’nin Katar tarafında yer almasının Türk Telekomünikasyon A.Ş. üzerindeki iddialarda payı olup olmadığının merak edildiğini ifade etti.
İŞTE SORULAR
Özdiş’in Türk Telekomünikasyon A.Ş. ‘nin vadesi geçmiş 508 milyon TL’lik borcu olduğu iddialarına ilişkin önergesindeki sorular şöyle;
1.    Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin 2017 Temmuz itibariyle finansal durumu nasıldır? 508 Milyon TL’lik borç iddiaları doğru mudur? 
2.    Türk Telekom A.Ş.’ye yakın zamanda devletin el koyacağı iddiaları doğru mudur? Doğruysa el konulduğu takdirde mevcut borçlar Hazine tarafından mı ödenecektir?
3.    İddialar doğruysa alacaklar içerisinde devlet bankaları var mıdır? Var ise hangi bankanın ne kadar alacağı vardır?
4.    Suudilerle Katar arasındaki gerginliğin ve Türkiye’nin Katar tarafında yer almasının Türk Telekomünikasyon A.Ş. üzerindeki iddialarda payı var mıdır?
5.    İddialar doğruysa alacaklar içerisinde devlet bankaları var mıdır? Var ise hangi bankanın ne kadar alacağı vardır?
6.    2005 yılında 6.5 milyar dolar karşılığında 21 yıllığına şirketi kiralayan Suudi Oger’in geçtiğimiz 12 yılda şirketin malvarlıklarını sattığı, buradan elde ettiği gelirleri kasasına attığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa 2005 yılı itibariyle Türk Telekom A.Ş.’nin taşınır/taşınmaz mal varlığı durumuyla 2017 yılı taşınır/taşınmaz malvarlığı durumu arasındaki fark nedir?
7.    Türk Telekom A.Ş.’nin yönetim kurulunda bulunan Türk vatandaşı üyelere ne kadar maaş ödenmektedir?