Gençlerin yönetimlerde daha çok yer almasına her fırsatta dikkat çekmeye çalışan Adana Gençlik Meclisi, Adana genelinde geniş bir dikkat çekme kampanyası başlatmıştı. Adana’da bulunan siyasetçi, gazeteci, iş adamı vb. gibi her kesimden kampanyalarına destek isteyen Gençlik Meclisi’ne, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ce CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Sayın Bekir Sıtkı Özer, gençlerin her zaman yanında olduğunu söyleyerek bu kampanyaya destek oldu. Gençlik Meclisi yönetim kurulu toplantısına konuk olan Meclis Üyesi Sayın Bekir Sıtkı Özer; “Gençler, yalnızca seçimden seçime hatırlanmamalıdır. Gençlere her zaman destek olunmalı ve onlara güvenmeliyiz. Bugüne kadar üzerinde en çok oynanan, hesap yapılan kesim hep gençlik olmuştur. 12 Eylül darbesi öncesi gençlik, birbirine düşman edilmişti. 12 Eylül öncesi gençler birbirlerini dinlemediler, birbirlerine tahammül edemedi. Ama bugün ne kadar tartışırsanız tartışın, ne kadar farklı düşünürseniz düşünün mutlaka birbirinize tahammül edin. Ne kadar zıt düşerseniz düşün ama boğaz boğaza gelmeyin. “ açıklamalarında bulundu.

Gençlere okumanın önemini vurgulayan Özer; “Okumayan bir toplumuz. Bugün televizyon izleme oranı %95 ama kitap okuma oranı böyle değil. Çok okuyun, zıt düşünceleri de okuyun. Ne okursanız okuyun ama mutlaka ülkemizin yakın tarihini okumadan geçmeyin. Ülkemizde neler olup bittiğini mutlaka bilmeniz gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

Ülkemizde gerçek demokrasinin olmadığını Gençlik Meclisi ile paylaşan Sayın Bekir Sıtkı Özer, siyasi partiler yasası değişmediği sürece geçek demokrasiden bahsedilemeyeceğini vurguladı.

Gençlik Meclisi üyelerine gençliğinde yaşadığı siyasi tecrübelerini anlatan Sayın Özer, bir lidere körü körüne bağlanılmaması, liderin putlaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Sayın Bekir Sıtkı Özer’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Gençlik Meclisi Başkanı Atalay Yalınız, gençlere destek veren herkese minnettar olduğunu belirtti. Adana’nın tanınmış şahsiyetlerini kampanyaları dahilinde konuk edeceklerini belirten Başkan Yalınız, Adanalı kanaat önderlerinin yanlarında olacaklarına inandığını söyledi.

Ziyaretin sonunda Adana Gençlik Meclisi’ne verdiği desteklerden dolayı Sayın Bekir Sıtkı Özer’e, teşekkür plaketi takdim edildi.