Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, son dönemde Çukurova Kalkınma Ajansı’ndaki bütün yolsuzluk,suistimal  ve yasaya aykırı işlemlerin ortaya çıkarılması amacıyla, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a birçok soru önergesi verdi.
Özellikle Genel Sekreter Zekeriya Şarbak’ın göreve başladığı tarihten itibaren kadrolaşma amacıyla çok sayıda personelin ajanstan ayrılmaya zorlandığını, ayrıca iki personele yasaya aykırı olarak kıdem tazminatı ödendiğini iddia eden Özgümüş, “Kalkınma Ajansları Yasası’na göre ajansta görev yapan ancak başka kamu kurumlarında kadroları olan kişiler, ajanstan ayrılıp kendi kurumlarına dönerken kıdem tazminatı alamazlar.
 Ancak Çukurova Kalkınma Ajansı’nda yasaya aykırı olarak, biri eski Genel Sekreter Veysel Parlak olmak üzere iki kişiye kıdem tazminatı ödendiğini öğrendik ve bunu Sayın Bakana bir soru önergesiyle sorduk. Sayın Bakanın imzasıyla gelen cevapta, eski genel sekreter Veysel Parlak’a ve uzman Mehmet Özcan’a ajanstan ayrılırken kıdem tazminatı ödendiği yazıyordu. Yani, Türkiye Cumhuriyeti Bakanı kendisine bağlı olan bir kurumda, yasaya aykırı olarak kıdem tazminatı ödendiğini kabul ediyor.” dedi.
Bakan’ın verdiği cevaptan sonra bu olayın peşini bırakmadıklarını ve yasaya aykırı olarak verilen bu kıdem tazminatlarının ilgililerden tahsil edilip edilmeyeceğini tekrar sorduklarını söyleyen Özgümüş, şöyle devam etti:
“Zekeriya Şarbak göreve başladığından beri ajansta yirmiden fazla personel görevden ayrıldı. Konuştuğumuz uzmanlar genel sekreterin caydırma politikalarıyla, zorla ve tehdit ederek işten çıktıklarını söylüyor. Kimileri istifa etmiş, kimilerinin iş akdi feshedilmiş. Bunlar yetmezmiş gibi eski kurumuna dönen Genel Sekreter Veysel Parlak ve Mehmet Özcan’a yasaya aykırı olarak kıdem tazminatı ödenerek kurum zarara uğratılmıştır. Çünkü bu iki personel emekli olduklarında kıdem tazminatlarını çalıştıkları kurumdan alacaklar”
 Özgümüş,” Bu yolsuzluğu Sayın Bakan’dan resmi yazı ile doğrulattıktan sonra tekrar bir soru önergesi verdik ve yasaya aykırı olarak ödenen bu kıdem tazminatlarının tahsil edilip edilmeyeceğini ve yasadışı işlem yapan kişi veya kişiler hakkında yasal işlem yapılıp yapılmadığını sorduk.  Bakan’dan gelen son cevapta yapılan ödemelerin bu iki kişiden tahsil edeceği yazıyor. Uzun zamandan beri harcadığımız çabalar bugün sonuç verdi. Ancak asıl önemli olan yasaya aykırı bir şekilde kıdem tazminatı ödeyen yetkililerin bunu neden yaptığı. Bu konuda da soru önergesi verdik. Şimdi Çukurova Kalkınma Ajansı’na Genel Sekreter olarak atanan eski Vali Zekeriya Şarbak’ın atanmasındaki usulsüzlük ve yasa dışılığın peşindeyiz. O konuda ortaya çıkacak bilgileri de kamuoyu ile paylaşacak ve peşini bırakmayacağız “ dedi