Özgümüş,” Kanalizasyonun geri tepmesi sokak ve bahçelerin pis atıklar altında kalarak koku yayması nedeniyle hastalığa davetiye çıkartıyor.” Dedi.

Konu ile  ilgili olarak kendisine gelen telefonu değerlendirerek Havutlu’ya CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, Büyükşehir ve Yüreğir Belediye Meclis Üyeleri Necmettin Atay ve Necmi Öcanlı ile  geldiklerini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, konu ile ilgili şunları söyledi.

“Havutlu mahallesinde oturan bir vatandaş beni telefonla arayarak, mahallelerindeki kanalizasyon sorunu olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğüne defalarca müracat etmelerine rağmen kanalizasyon sorununu çözemediklerini söyledi. Ve bana çocuklarının hastalandığını ve kendilerinin sağlık ocağı ve hastanelere taşındıklarını belirtti. Bende Yüreğir İlçe Başkanımız Turgut Üstün ve meclis üyelerimiz Necmettin Atay ve Necmi Özcanlı’yı arayarak Havutlu’ya gideceğimizi ve konuyu incelememiz gerektiğini söyledim. Havutlu’ya geldiğimiz de vatandaşlarımızın feryadı ile karşılaştık. Yaklaşık 6 aydır vatandaş çaresiz ve kendilerine hizmet verilmesini bekliyor. Mahalle de kanalizasyonun geri tepmesi nedeniyle biriken atıklar artık koku yapmaya başlamış ve dedikleri gibi hastalığa davetiye çıkartıyor. Kanalizasyon atıkları nedeniyle haşere hayvanlarda cirit atıyor. Konuyu yerinde inceledik ve en başta Karayolları Bölge Müdürlüğü olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ nezdinde takip ederek burada yaşayan vatandaşların sorunlarını çözeceğiz. Belediyeler vatandaşa hizmet vermekle yükümlüdür. Vatandaşın sorununa çözüm üretmek zorunluluğu vardır. Havutlu da yaşanan ve sağlığı da etkileyen bu olayın başta ben ve ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz takipçisi olacağız.”