Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, Batılı Çok Uluslu şirketlerin, Ortadoğu’nun enerji kaynaklarına el koymak ve enerji yollarına hakim olmak amacıyla bugün Suriye halkına karşı taşeron örgütleri marifetiyle ve taşeron ülkelerin desteğiyle, kalleş ve namert saldırılar düzenlendiğini, katliamlar yapıldığını söyledi.

Bugünler için hazırlanan ve el altında bulundurulan ‘Soros’çu, yandaş, kamu kaynaklarıyla birilerine peşkeş çekilmiş medya kuruluşları aracılığıyla, Suriye gerçeklerinin ters yüz edildiğini söylen Özgümüş, “ Suriye Devleti’nin halkını katlettiği ve kimyasal silah kullandığı yalanlarıyla, Türkiye’nin Emperyalist ülkelerin yanında Suriye ile savaşa girmesinin alt yapısı hazırlanmaktadır” dedi.

Vietnam’a saldırmak için ‘Tonkin Körfezi’ yalanına ve Irak’a saldırmak için ‘Kitle İmha silahı var’ yalanına dünya kamuoyunu inandıran ABD tarihinin bu tür yalanlarla dolu olduğunu belirten Özgümüş, “Şimdi de taşeronları vasıtası ile yürüttüğü savaşta, Suriye halkının inançlı direnişi ile karşılaşması ve başarılı olamayacaklarının anlaşılması üzerine, ‘Esad kimyasal silah kullanıyor’ diyerek Suriye’ye saldırmaya hazırlanmaktadır.” dedi.

Özgümüş “Suriye’de Araplar, Kürtler, Türkmenler ve Ermeniler yaşamaktadır. Hepsi de Türkiye’de yaşayan halkların akrabası ve dostudur. Halklar arasında hiçbir sorun yokken, Emperyalistlerin ve onların taşeronluğuna soyunan AKP iktidarının çıkarları için, bu halkları karşı karşıya getirip birbirlerini öldürmeye zorlayanları tarih affetmeyecektir.

Türkiye’nin Suriye’ye savaş açması durumunda ‘Vicdani red’ çağrısı yaparak, Batılı tekellerin çıkarı adına gençlerimizin ölüme gönderilmesini engellemeye çalışacağım. 2003 yılında ABD Irak’a saldırmadan önce de ‘Bu bizim savaşımız değil’ diyerek aynı çağrıyı yapmış ve yargılanmıştım. “ dedi.

Özgümüş, bedeli ne olursa olsun aynı çağrıyı bugün Suriye için yapacağını, sonrasında ABD ve Batılı Emperyalistler İran’a saldırırsa da o gün İran için yapacağını söyledi.